OS 2012 - på med svettbandet och fram med chipspåsarna!

Inom en vecka är det invigning av OS 2012, men redan i juli 2005 bestämdes det att London skulle få äran att hålla sommarspelen. Detta spektakel tilldelades genast en budget på 5 300 M£ (miljoner brittiska pund) för att täcka arenorna samt infrastrukturen till spelen. Till detta tillkom även 1 700 M£ för den olympiska parken, Lower Lea Valley samt ytterligare 9 345 M£ för säkerhetskostnader, skattebortfall, elitsatsningar inom idrotten och eventuella oförutsedda kostnader. Jag undrar just om de gamla grekerna i sin vildaste fantasi skulle kunnat förutsäga detta...

 

Londons borgmästare Ken Livingstone har dessutom lovat att evenemanget i slutändan kommer att gå med vinst.

 


De närmaste veckorna kommer antagligen gräsmattor att växa sig manshöga och skilsmässoansökningarna öka en aning, då man inte riktigt kan komma överens hur mycket TV-tittande som egentligen är bra för familjefriden. Semesterfirare, sjukskrivna och föräldralediga bänkar sig framför dumburken för att slaviskt följa dramatiken.

 

Jag kan höra min mamma skälla likt en bandhund över den jäkla sporten på TVn som aldrig tar slut. Nu ska den dessutom visas dygnet runt, live, i studios, repriser och sammandrag. För att få plats med hela OS rensar SVT under två veckor bort alla program från ettan. Så den som är inte kan leva utan veckans "Här är ditt kylskåp", "Uppdrag granskning" eller "Engelska Antikrundan" får allt vackert vänta tills OS 2012 dragit över och ordningen återställts i mitten på augusti..

 

I det Van DerAasenska residenset blir det ingen strid framför TVn, som antagligen kommer att vara avstängd under dessa veckor också. Här går livet vidare även utan SVTs dravel eller Olympiska Spelen...

 

 


Representanter från muslimska länder har klagat på att spelen 2012 arrangeras under Ramadan, som i år infaller från 20 juli till den 19 augusti. Fasta från soluppgång till nedgång kan ju faktiskt leda till ett sämre resultat för dessa deltagare. Kan detta vara en kupp av IOK?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0