Gott Nytt År 2011

 

Nytt år, nu går vi in i 2011. Numera rusar ju åren på. Tycker inte det var så länge sedan man räknade ut att år 2000, då skulle man vara 33 år gammal. Herrejesses, det var ju ett millenium dit, och plötsligt var det över och nu har vi trampat på 10 år efter det också.

WoW! Här går det alltså undan, men hur tar jag egentligen vara på tiden?

Med nytt år så innebär det ju, förutom en nyårsfest med middag, grevinnan & betänten, skål och lyckönskningar vid tolvslaget, fyrverkerier och hela faderullan, ett nytt färskt blad som ska fyllas med innehåll.

Vad förväntar vi oss av det nya året. Alla har väl förhoppningen att i år ska det bli bättre, vikten ska minskas/ökas, jobbet ska bli lugnare, bättre betalt eller att överhuvudtaget få en sysselsättning att gå till varje dag. Man ska bli friskare, snyggare, mindre stressad, rikare, snällare, ja målen varierar, men det är ändå samma ambition i botten.

Överhuvudtaget så har vi nog alla en liten dröm och strävan att nu dubblar vi minsann 2011 och gör det till det bästa året hittills! Nyårslöften läggs, ibland också i tystnad med bara ett hemligt löfte till sig själv och likaså krasas ofta den drömmen redan innan vi passerat tjugondaknut.


Mitt nyårslöfte för 2011, är att ta mer hand om mina nära omkring mig. Inte för att jag inte tänker på er varje dag, men med många timmar i bilen och långa arbetsdagar så blir det alltför ofta för sällan som vi ses eller hörs per telefon. Varje gång vi ses så säger man att det är ju alldeles för sällan...

Med facit i hand så blir det stora förändringar 2011. Alla finns inte längre med för att gå in i det nya året. Alla familjesituationer kommer inte att se likadana ut som året innan. Att kasta sig ut och utan skyddsnät i ensamhet är otroligt skrämmande, men starkt gjort! Någon har en jobbig tid framför sig med ytterligare behandlingar på sin väg att bli frisk. Någon väntar ständigt på samtal för att höra hur man mår och prata bort en stund. Andra kanske bara behöver en klapp på axeln, en middag, skitprat om allt och ingenting och ett glas vin.
Ja, listan kan göras lång...  Men jag kommer att vara där för er!!

Ett litet, men inte så obetydligt löfte till kommer det att bli. Jag kommer att vara där för mig! Ta hand om mig, säga nej när jag inte vill eller orkar, och njuta av varenda dag på år 2011.


För passa på att ta hand om varje dag, Carpe Diem... Vänta inte på något, kanske dagen aldrig kommer. Kanske det är försent när det äntligen ska bli av.Ta ett fotbad med lyxiga produkter, drick ett glas vin en tisdag kväll, gå ut och ät middag en måndag, kryp ihop med familjen i soffan med en bra film, åk iväg på en weekendresa, ta en semesterdag och ligg kvar i sängen. Hoppa fallskärm, ja gör vad som faller in, men gör det idag!Gott Nytt År till Er ALLA där ute och Ta hand om Er!Kram/ e
 

 

 

 
Förbannelser och Kramar till Kramnet...

På grund av det ständiga snöandet så har jag helt bojkottat mitt kontor och kurar hemma framför datorn. Funkar ju bra när man kan jobba var som helst bara man har telefon, dator och internet. =)


Nätet rasade så igen på måndagseftermiddagen. Bara nån vecka sen routern kraschade och nu var det alltså dags igen.. Gick lite upp och ner hela dagen för att slutligen helt ge upp vid tvåtiden.


Lilleman ringde vid tretiden för att kontrollera upphämtningen eftersom det är mammas vecka för sönerna och hon få rå om de små gullefjunen. Men, när han hörde att nätet låg nere så finner han sig genast med "Eh, ja, men egentligen så är jag sjuk idag och ja, vi kan ju lika gärna vänta till imorgon. Jag kan meddela Kimpan, ja han vill ju heller inte komma till nåt U-land.. hehe.. det gör väl inget va? Jag kan ju också va hos dig hela juldan om du vill?"

Så, det blev inga barn i huset...
Jag valde bort den lokala internetleverantören efter nåt år med fakturor på 10mbit, som i själva verket renderade en tjänst på 1mbit och då pratar vi endast vid bra väder, rätt vind och lite tur, annars gick det mest upp och ner. Med handen på hjärtat så var det noll paket både upp och ner i den linan.. som resulterade i många och långa telefonsamtal i en rätt otrevlig ton. =(


Ringde så kundtjänsten på Kramnet på tisdagsmorgonen direkt vid öppning och hamnade genast i telefonkö, 5 samtal före. det kan man inte tycka är så många och bör gå ganska raskt att beta av för det glada gänget som sitter där uppe, men så var inte fallet nej.

Tydligen arbetar det bara en liten stackare på den linjen och hon kan inte haft en rolig tisdagsmorgon.
Efter 31 minuters väntan, med att lyssna på två samma låtar, som går om och om och om igen i luren, så kopplades mitt samtal fram och sedan NER, och plötsligt satt jag där som en fågelholk med upptagetton i örat.


Smått vansinnig så ringde jag förståss upp igen, för nu skulle de minsann få höra ett och annat från en galen kund, hörde förresten att de bandar inkommande på kundtjänst. Ja, men håll i er för här kommer kommer några hot ni kan spela upp i fikarummet!!
Och hamnade åter igen i telefonkön, med sex samtal före...


Utan internet och med Bing f* Crosbys raspiga och hackiga White Christmas i örat för minst hundrade varvet, så vad hittar man på för att inte vansinnet ska helt bryta ut. Jo, man skriver en blogg! Med lite tips och trix i hur man bäst behandlar sina kunder som använder sig av kundtjänst.
Efter ytterligare drygt en halvtimme så svarar en så trevlig tjej att jag blev helt överrumplad, skratt.. heter det verkligen så? Att det var helt omöjligt att dräpa henne verbalt och kasta förbannelser över henne, alla anställda på företaget och deras anhöriga.


Jo, hon hade full förståelse för mitt dilemma, bad om ursäkt för nedkopplingen, tyckte synd om mig för att jag var helt ensam och utelämnad, barnlös, utan internet och kontakt med omvärlden. En stor Kram till dig tjejen! Dig ska de vara rädda om på företaget.
Jag tipsade henne om musiken, att lägga till fler låtar att lyssna till under väntetiden så att kunderna inte upplever att de suttit en hel vecka, när de hör samma skit om och om igen, och hon blev glad för tipset, eller åtminstone låtsades hon det, och skulle genast föra det vidare till den som ansvarade för underhållningen i telefonkön.


Hon gjorde också en felanmälan och lovade återkomma under dagen med besked...


Vilket hon också gjorde och sedan var det bara att vänta  ...  ...  å vänta ...  ...  ...
 

                                  En vecka senare, så har jag fått tillbaka nätet...  Byt jobb darling!!Hoppas ni alla haft en bra julhelg! Min har varit surf-fri i alla fall. Inga barn förståss, förutom på julafton, just under julklappsutdelningen. För övrigt så är har det inte varit någon längre kö för att besöka mamma!

 

 

 

 

 
Efterlyses - en radiokanal med lite variation...

Jag sitter ju ofta i bilen eller framför datorn och då är det alltid lite trevligt att ha radion på i bakgrunden. Dock finns det mycket mer att önska vad det gäller utbudet av radiokanaler eller åtminstone lite variation på de som nu bjuds.


Här är mina korta, men allvarliga, åsikter och tips till de som sitter och planerar varje dags spellista på respektive kanal. Antagligen görs det inte för varje dag, utan man dunkar helt enkelt ner sin lista från Spotify eller Grooveshark och den får rulla på tills man byter personal eller nåt.Bandit 103.4 - Vi spelar vad vi vill!
Kaxigt ja, men varför vill ni samma hela tiden?
Och den människan som mailar in och önskar Imperiets Var e vargen kan ju inte vara klok! Låtjäkeln spelas ju en gång i timmen. Lyssna då istället, grabben!Rockklassiker 107.4 - Tidernas bästa rock!
Musik från 70- 80- och 90-talet.
Samma låtar, från samma band, om och om igen...
Ett tips från en 60-talist. Det fanns fler band än fem under varje årtionde.
Framför allt så måste det funnits en b-sida på alla de där singlarna?
Och sen..., fortfarande samma kille som önskar Var e Vargen?? Tanka ner låtjäkeln!!RIX FM 107.1 - Bäst musik just nu!
Helt omöjligt att Olas Natalie fortfarande kan vara bäst??
Eller har den någonsin varit det? Nej!
Samma 50 minuters långa hitsvep som förra timmen och förra veckan? Skärpning!MIX Megapol 104.8 -  Mer Musik - Bättre Blandning
Jo, här blandas det bättre, friskt och mixat, men det finns mer att få, eller hur?
Min favorit den här veckan, men det kan bytas fort, så de e bara för Adam å kamma till sig!!För övrigt så fungerar ju ingen radiokanal överhuvudtaget i närheten av Kramfors, så där får man roa sig med att sjunga själv minsann. Vilket jag gärna gör efter Gallsäter, till Emmas stora förtvivlan... ;)

Och det blir ofta en ytterst varierad mix, av diverse låtar man nästan kan känna igen..   =)Ha en trevlig helg allihopa!

 

 
Helt plötsligt befinner jag mig i ett U-land....

Med fullständig avsaknad av finmotorik så brukar jag, som den klant jag är, ställa till ett litet kaos med jämna mellanrum. Kaffekoppar flyger i luften, mobiltelefoner gör sin sista resa via en 10-poängs saltomortal, både tandborstar  och handväskor har en förmåga att helt plötsligt göra vertikalrotationer, ja allt kan hända. Sambon ler varje gång och kommenterar händelsen med, "Ja men, självklart gumman!"


Så i helgen så lyckades jag slutligen att tippa en flaska kolsyrat vatten i min laptop. Inget oväntat förståss, förutom att vätskan just var vatten då...  ;)  Här hävdar sambon att det redan bör finnas så mycket spilld alkohol i den lilla lådan, att det skulle få en normalviktig människa att fyllna till.
Här spelar jag helt oförstående och dissar den tesen.
Ja, det hela resultade i alla fall i ett stendött tangentbord och efter en fullständig backup på hd, demontering och en hel del torktid, så vidstår problemet, tangenter i nederkant fungerar, men resten av knappsatsen har helt enkelt gjort sitt.


Ingen människa kan förstå problemet, förrän man sitter där och försöker logga in på mail och portaler genom att kopia bokstav för bokstav från gamla worddokument man haft liggande i lagring. Det tar sin lilla tid det..  ;)


Nu passerade sambon på måndagsmorgonen och kommenterade mitt nyligen påkomna och "tycker-själv-vara-klurigast-i-världen-arbetssätt" med "Varför kopplar du inte in ett externt tangentbord?". Fniss, ja, vad säger man, skulle kanske haft några känningar i IT-branschen, eller själv vara så bevandrad i den världen att man kommit på den tanken själv???  ;)
Tillbringade tisdagen på kontoret och möttes, efter en lång dag och 20 mils resa, två mordbenägna ungdomar i hallen vid hemkomsten. Mina söner påmninde närmast om "Piff och Puff from Hell" när de i mun på varandra skulle förklara att ROUTERJÄKELN KRASCHAT!! Nu fanns det bara ett, och då menar jag YNKA ETT, uttag för internet och kontakt med omvärlden, där man kunde peta in en kabel och på så vis koppla förbi den utbrunna lilla lådan.


Jag ställde ner matkassarna och försökte lugna Lilleman som förtvivlat försökte få mig att förstå att nu skulle Kimpan ta ALLT och han inte kunna spela nånting!! Storebror stod samtidigt i telefonen med sin far och försökte få honom att köra över en ny fräsch Router, alternativt komma och hämta honom från denna "Twilight Zone".En viktig poäng i denna historia, och som absolut inte får förglömmas, är att BLIZZARDs nya guldkalv, spelet World of Warcraft Cataclysm, släpptes för spel måndag 6 december kl 24.00 och här har det väntats, stötts och blötts sen den förra expansionen dök upp i november 2009. Så den som väntar på något gott.. - han får heller aldrig "levla" sin gubbe utan internet!En liten fotnot angående WoW, för att förklara fenomenet, så har spelet runt 12 miljoner abonnenter, som alla betalar både spel och löpande månadsavgift. Slår man ihop alla dessa spelares totala speltid, så beräknas den idag till 5,93 miljoner år. Det ni, det är en strålande affärsidé!!
Efter mycket tröst, argument som att ta tillfället i akt för lite läxläsning istället och löfte om ett besök under morgondagen hos den lokala datahandlarn i stan, så lugnade situationen ned sig så pass att det gick att vara inomhus i alla fall. Stal åt mig kabeln för att kolla över lite jobb och när jag så sitter där på golvet i köket, för kabeln räckte inte längre än så och fattas dessutom en liten klack på, så den åker ur väggen vid minsta andetag, och försöker utan tangentbord att kopiera inloggningsuppgifter från mina worddokument..., så inser jag, att vi befinner oss nu i ett U-land och kastar en öm tanke till mina söner, som nu somnat och drömmer längtansfullt efter sin pappa, IT-teknikern med alla möjliga grunkor och lösningar i byrålådorna hemma i Domsjö.

 "Never raise your hand to your children - it leaves your midsection unprotected."
Robert Orben
Ps. Precis just i skrivande stund, onsdag 8/12 kl.10.02, kommer Kimpan nu in till mig, nyvaken efter en hård natts "rejder" och "levlingar", och frågar:
"Skulle vi inte ha fixat en ny Router tills idag?"
Själv sitter jag ju med den enda kabeln till härligheten och svarar sonen:
"Jo, älskling, men affären öppnade för endast två minuter sedan..."

 
 

 

 
Lite Julgranstankar...

Seden med julgran dök upp i Tyskland redan under 1400-talet. Den första rapporterade svenska julgranen är från 1741 och sedan dess har den dekorerats och prytt de svenska julstugorna i varierade former.


Hittade några bilder på nätet med ett litet modernare tänk vad det gäller julgranen.


Är vi på eller av? Nja, hos mig blir det inte så modernt i år!   
För den modemedvetne..                      För ölälskaren..     
                        

 
Silvrigt, skit i vad det är.                       Silvrigt och enkelt..


 
Bara att busa till böckerna så..           Använd stegen..

  
 
Min Julgran 2006                                      Min Julgran 2010Ta de vi har i garaget!
 

 
Rena Julgestapo, här kommer Frau Kommendant Kristmacht!I barndomens vagga så var tiden innan jul mest en lång seg väntan. Mamma pysslade, bakade och pyntade i varje vrå. December förlöpte med en svag doft av saffran, nejlika och kardemumma och när julaftonsmorgonen äntligen kom och den första julklappen skulle hämtas i julstrumpan så var idyllen ett faktum och intet fattades, varken på julbordet eller under granen.


När jag så själv fick barn så försökte jag naturligtvis återskapa min barndoms jular med egentillverkade pepparkakshus och korsstygnsbroderade adventskalendrar med små paket för dem att öppna varje dag. Men när det nu gäller bakning, matlagning, mangling och andra allmänna husmorskunskaper, så är jag inte alls min mor upp i dagen. Denna kula föll långt från granen, så att säga...Frågar man de halvvuxna barnen idag, så kan de nog fortfarande citera från pepparkaks-husbak där mamma brände sig på de förb* sockret och skorstenar som aldrig riktigt passade på takhelv*, och jag kan bara hoppas att de idag insett att jag i alla fall försökte.

När vi däremot kommer till pynt och dekoration så är jag mera "hemma". Vår julgran var minst tre meter hög varje år och i den kunde man utläsa barnens utveckling, då det fanns nya och fler egenhändigt gjorda dekorationer för varje år. Spretiga små flätade julhjärtan där något alltid hade gått snett i själva konstruktionen, tygtomtar med eller utan tomte och smällkarameller, där prasselpappret inte riktigt hade räckt till och Kimpan alltid hade ätit upp sin godisbit istället för att stoppa den i karamellen.Ja men, visst firar vi julen för barnen!? Och när barnen vuxit upp och struntar fullständigt i om tomtarna står exakt på samma plats även i år och man får hota och utpressa dem, att om de inte hjälper till att klä granen så blir det heller ingen Iphone eller IPad i paketet, då måste man lägga i en ny växel och bana nya vägar för hur julefriden ska uppnås. Och det var då, ja nånstand där, som Julgestapo kom fram.... 


Bort med allt gammalt krafs, fult, ärvt, egentillverkat eller bara omodernt. Ut med fågel-jäklarna och flaggorna som en gång suttit i granen, ingen vet egentligen varför man har fåglar och flaggor i julgranen?? Och in med nya dekorationer, stylat och snyggt ska de va!! Granen fick så ett nytt utseende för varje år och utvecklades ganska snart från julgranarnas pyttipanna, Disneys Julkul med kulörta kulor, till grön med bara rött och guld, med stora röda rosetter ytterst på varje gren, till slutligen årets version som är vit med svart och silver. Tradition, det kan vi få hemma hos mormor! För där, ja där ser det minsann likadant ut idag och jag kan nog säga med all säkerhet att hon just nu i denna stund står i sitt juldekorerade kök, med doft av nejlikor och apelsin, och bakar rullrån, kokar fatost och lägger in både sillar och dyngtrampare..
Härom kvällen skulle det så pysslas till lite hemma och jag kände på en gång hur jag gick upp i högvarv. Sambon, som inte varit med så många år och aldrig tidigare stött på "Frau Kommendant Kristmacht" såg närmast ut som en fågelholk och tittade på mig med stora ögon när jag körde igång och domderade vilka som skulle göra vad och kanske framför allt, vilka som INTE skulle göra vad! Jag hänger naturligtvis kulorna själv i granen, annars måste jag ju ändå hänga om dem...  Ingen rör julduken och jäklar den som tittar nära på den efter den placerats på bordet och så mycket som andas en skrynkla på underverket, ja den blir utan klapp i år minsann! För när JAG gör JUL, då kan man närmast likna äventyret vid en militär exercise!

Julmusiken ska spelas under dekorationspasset naturligtvis, men inget sånt där gammalt crap, bara sånt jag tycker om och går igång på. Och det kanske är just den som är den utlösande faktorn. Den gamla julsången "Deck The Halls"... Låtjäkeln får mig likt Harakuan, på Kalle Ankas Fotografiska expedition på Disneys julafton, att flippa ur och åka runt som en flipperkula mellan skåparna för att julpynta och på så sätt skapa den perfekta (och snyggaste) julen.När allt är städat, snyggt och i ordning, ja då ska det dras fram och bakas och donas. Fika måste man ju ha, trots att alla bara går runt och suckar över hur mätta de är under hela julhelgen. Sedan ska det tillverkas det sötaste små godsaker, julgodis som man nu blir ohyggligt tjock av att trycka i sig, men gymmet finns väl antagligen kvar i januari och varför ska man gå dit om man inte har en anledning?


Ja, här ska nu bakas, stöpas och stökas tills vi uppnått den fullkomliga jul-euforin, eller mer troligen gått hädan på kuppen, för att sen riva hela skiten på nyårsdagen för att man är så less på eländet.Skratt, jo det finns antagligen ett liv efter jul också... Glöm bara inte att mysa också på vägen fram till julafton! Tänd ljus, drick lite glögg, kanske spela ett brädspel och bara umgås med varann!!

 


Lägger också in en liten juldekoration som lilleman gjorde till mig för ett antal år sedan...
Den åker naturligtvis fram varje år!


 

 

 
Inredning kräver en utredning..Har mer och mer fattat intresse för inredning. Jag är ju en eldsjäl som alla vet, men föremålen de växlar ju efter humör, årstid, viktklass, väder och vind. Kommer på mig själv att alltmer följa bloggar med tips och trix för att förgylla sitt hem (som man allt mer sällan hinner sätta sin fot i) och på så vis få inspiration för sin veckovila.Förutom min myspys-guru Saras underbara blogg http://blogg.magnusochselma.se med tillhörande webshop www.magnusochselma.se  - (Du gör mig såå glad!) -  så har jag också landat på www.styleroom.se där man kan följa varje inredare med lite självaktning och som med liv och lust bloggar och laddar upp foto på varje ny liten pryttel de köpt eller skulle vilja köpa. Ja, jag älskar och köper hela upplägget förståss och frossar vidare bland väggord, wall of fames och budskapsstenar. Idag är "var man" sin egen inredningsarkitekt, tänker jag för mig själv, och det verkar ju busenkelt, eller hur?


Inredning idag är helt enkelt bara att måla och dekorera om hela sitt hem i vitt och svart, gärna med inslag av silver då förståss. Har själv också drivit den linjen i ett tag, men med en sambo som också är intresserad över hur bohaget ska förvaltas, så behövs det ibland både läggas förslag som ska gås till utkast, lobbas, stötas och blötas för att få sin vilja igenom.Skratt, hur många gnäller inte över att "HAN ser inte ens om jag bytt gardiner!!" Jo, varje mynt har ju två sidor.. Men, det handlar om att ge och ta med kvinnlig list och en smula psykologi. Jag fick ju igenom ljuskronan i badrummet, men fick då i samma veva böja mig för att han skulle ha sitt prydnadsfår kvar. Jo, nu var ju det lilla metallfåret ändå svart, så det funkade ju i det stora hela, huvudsaken är att HAN tror att det var en stor uppoffring för husfriden..  ;)


Livet i svart och vitt passar mig utmärkt, då jag inte tycker om mönstrat eller brokigt och det kan ju faktiskt bli ganska rörigt emellanåt ändå...   =)Samtidigt så kan jag inte låta bli att fundera över hur det ska pysslas och hamras i stugorna nu när furu blir inne igen och vi ska inreda våra hem likt en bastu a la 70-tal. ...What goes around comes around...

Så några foton från ett pågående inredningsprojekt då..Välkommen hem till mig!

Snajsig blomlåda, som antagligen kommer att sprida blomlöss på diskbänken... =/
Blomskötsel och gröna fingrar får vi allt utreda i en annan blogg.
 

Naturligtvis kör vi också julgranen helt i vitt och svart i år!

 
Jag älskar klockor, trots mitt problem att komma i tid.

Stylat å klart!!
Min älskade Marilyn, vilkens existens på min svarta vägg, det har diskuterats vilt om
i Der Aaasens hem.

Pilsnerlåda, dekorativt och bra för lagerstatusen.
PS. Ska naturligtvis byta till svart kakel nästa vecka...
Har fortfarande inte hittat några snygga vägglyktor i smide att ha ovanför soffan...  =(

Specialbeställning från Fideli, som målat en trio tavlor till mig ovan sängen. (Du är bäst!!)
Tvättställsdekoration som gör en glad helt enkelt!Inredning
Wikipedia:
Inredning är ett begrepp som syftar till insidan av någonting.
Synonymer: möbler, möblemang, bohag, lösöre, utrustning, snickerier, inventarier, dekor.

Samtliga inredningar har sin särprägel och funktion för att fungera optimalt i sin miljö.

Vaddå fungera optimalt? Huvudsaken är väl att det är snyggt, eller??
Kaffe, svart som satan, hett som helvete och sött som synden

Jobbade hemifrån häromdagen och sökte som vanligt kaffemuggen med ljus och lykta. Av någon konstig anledning så har den en förmåga att upprepande försvinna helt spårlöst. Kan inte låta bli att konstatera att om jag nu hade haft lika stora kaffemuggar som vinglas, så har nog problemet aldrig uppstått. ;)


Sökte koppjäkeln överallt, kunde väl ändå inte ha lämnat den i badrummet. Vem dricker kaffe vid toalettbesök?? Besiktade kylskåpet, mikrovågsugnen, sovrummet, bordet på balkongen (i 18 graders kyla)... Nope, den hade helt enkelt gått upp i tomma intet.


Får en liten flashback att jag plockade ju faktiskt ur den rena diskmaskinen. Öppnar skåpet med kaffemuggarna och börjar undersöka dem, två hyllor upp. Nu är jag ju inte så lång på jorden, så med mina etthundrasextio och några centimeter så resulterade sökandet i att jag tippade ut en hel mugg kaffe över mig, diskbänken, skåpdörrarna och golvet. Nog hade jag stoppat in den bland de rena muggarna, jo-ho-da, och när jag så liksom vinkade dem för att titta om någon nu kunde vara använd, så tömde jag naturligtvis innehållet över mig.

Vad är oddsen för det? Ibland undrar jag om jag har något som trycker på hjärnan....Studier tyder faktiskt på att ett par koppar kaffe om dagen minskar risken för parkinsons, alzheimers och typ 2-diabetes. Men, med mina 5-10 koppar om dagen, så tvivlar jag lite lätt på vetenskapen här då minnet, motoriken och närvaron i allmänhet tenderar att vara lika svårt att hitta som kaffekoppen...
 


 

 

 
Semestertider är bråda tider...

Läste i 7an att man inte ska lägga några större projekt under semestern. Den förnuftiga Märta menar på att man inte ska flytta vardagen och jobbet till semestern utan istället ta vara på tiden med varandra. Inga altanbyggen, renoveringar eller ommålning av huset utan istället mysa och jobba på sina relationer. Helt rätt förståss, trots att jag kan tycka att semester kan vara nog så prestationskrävande och lite ångestladdat utan fix och trix på hus eller sommarstuga.


Det första avgörande beslutet dyker upp redan i mars eller varför inte redan efter nyår: När ska man förlägga semestern? När blir det sol, varmt och vackert väder? Precis till midsommar kan ju va fint, men också jäkligt kallt och trist om inte sommaren kommit igång på allvar? Juli är väl känt för att det ska regna under den gamla s.k. industrisemestern. Så ska ju ungarna sommarjobba. Augusti, ja men då kan ju ibland rätt omgående börja kännas höst och barnen ska börja skolan. Helt omöjligt blir det dessutom att få flera familjmedlemmars semesterperioder att hamna någorlunda samtidigt...


Sedan, ska det tas två, tre eller t.o.m. fem veckor? Ska man dela, helgardera sig för vädret under alla tre sommanmånaderna eller gå "All Out" och köra hela rejset på en gång? Nån expert sa att man bör ta ut minst tre sammanhängande veckor på året för att få sin vila och helt kunna koppla bort jobbet.


En fyraveckors semester kan te sig nog så stressande när dagar av regn rinner förbi och ledigheten bara krymper i takt med att kraven höjs att "Nu måste vi verkligen hitta på nåt!" Få ut något av semestern, se nåt, uppleva nåt, eller åtminstone ha några foton att visa upp i höstmörkret!!


Samtidigt ska det träffas, fikas, grillas och umgås för glatta livet, gärna med alkohol till då förståss, vilket resulterar i att semestern glider sakta över i en dimridå av grillrök och alkoholrus.


Stadsfest, Gatufest, Hamnfest och diverse festivaler. Camping, Grillfest, Grillöl, bara ut och äta en kväll, bara ner till hamnen och ta en öl, ja till och med vanliga födelsedagar tenderar att bli "festligare" under sommaren.


När vi sen går mot höstens kräftskivor och stinkefiskpartyn, ja då har man redan bokat platsen, för ett par veckor på torken, innan det bär av på Oktoberfest!!


Ha en trevlig semester där ute!!


 

 
RSS 2.0