Några rader till... och tvångsmässigt beteende?

Var upprörd imorse när jag bloggade, jo man får ju lätt upp blodtrycket några snäpp när man börjar rodda i det heta ämnet "Bjästa". Vill bara tillägga att som rubriken antydde, så har ju myntet alltid två sidor. Den mobb som var ansluten till den hatande och mobbande Facebookgruppen, med favör till förövaren, är nu antagligen med i oppositionens starka grupp i samma forum, som på fredagseftermiddagen hade uppnått den imponerande skaran av 84 000 medlemmar.

Vi ska då komma ihåg att här handlar det egentligen inte om Bjästa och alla dess innevånare. Många fick nog, precis som jag, en första inblick från ÖA i vad som pågick. Inte heller är hela Västernorrland inblandade i denna häxjakt, som Aftonbladet vill påvisa, utan det är ett fåtal människor som stått i bräschen för denna vansinnesjakt.

Det finns offer på båda sidor, flickorna naturligtvis, och den pojke som utförde dåden och inte fick någon hjälp av samhället för sin sjukdom. För en sjukdom är det och inte heller tror jag att man blir speciellt hjälpt av att låsas in på en anstalt. Som förälder, även här, så bör man nog ta sig en titt i spegeln och rannsaka sig själv, "hjälper jag eller stjälper jag?"

Ja, nog om detta, man kan skriva tills fingeravtrycken suddats ut men... det finns ju roligare saker att nämna: 


Som att Timrå IK nu är ute ur slutspelet! =) Hade hoppats på fyra raka förluster, men en 4-1 vinst för HV är väl inte så illa pinkat heller. Nu fick de ju dra in några extra kronor till klubben genom att göra två hemmamatcher på slutet och för min del så får det räcka där. Tack HV för visat intresse, men nu går vi över till Norrland igen: Heja Skellefteå!!! och som jag sa tidigare: Vem som helst får vinna SM-guldet, bara inte HV...  å så Timrå då förståss.. Sedan även några rader också om tvångsmässigt beteende eller varför Shit Happens?

Ibland så gör jag saker utan att tänka på det. Rutinmässigt eller rentav tvångsmässigt.. varför?

Tex. tar disktrasan för att svepa av bordet efter middagen. Känner genast att den känns liiite slemmig liksom. Kastar det snusket i soporna och sen, ja sen så lyfter jag den befläckade handen mot näsan för att konstatera det jag redan vet, handen luktar snusk och jag går lätt illamående för tvätta händerna.
Händer det bara mig?

Likaså handtaget på dieselpumpen, läcker som ett såll varje gång. Likt förbannat så måste jag ändå lukta på handen, för att konstatera att joo, kladdet på handen efter tankning är verkligen illaluktande diesel. Va annars??

Borstar tänderna efter frukost. Har sminkat mig innan. Samtidigt som tandborstningen pågår så ser jag något i ögonvrån som hamnat fel och Japp! Dit med fingret bara, som jag redan innan vet har en liten liten klutt tandkräm på, och vips, så är man helt förblindad av smärta för att man än en gång petat tandkräm i ögat.


Jag lär mig aldrig vissa saker, spelar nog ingen roll hur gammal jag blir. Att saker bara händer runt omkring mig är vida känt. Sambon bara ler, rycker på axlarna och säger: Ja men, why not?...

På med kläder för dagen, gärna innan tandborstningen då, för att med all säkerhet vifta dit en tandkrämsfläck på tröjan.. Detta gäller förståss även intagande av mat, - använd haklapp livet ut, är min melodi! Speciellt vid luncher som innefattar kunder, men även vid middagar med gäster.


Just köket är en riskzon, här tappas, kastas och hoppar det grejer varje dag, som av nån konstig anledning fått eget liv. Ja jag skyller naturligtvis på att jag växer, och att motoriken inte hunnit ikapp...

 

Så här är några av prylarna som ska reda upp det hela, som är ett MÅSTE:


http://www.aftonbladet.se/pryl/article6639515.ab
   - kommer inte in i mitt kök!


http://www.roligaprylar.se/iBend-iPhone-hallare.html
  - Har inte tänk på det..


http://www.coolstuff.se/Binar_klocka
  - skulle aldrig komma i tid!


http://www.roligaprylar.se/USB-Koppvaermare.html
  - ett måste på jobbet!


eller varför inte:

http://www.coolstuff.se/Den_Sjalvrorande_Muggen  - hur lat får man bli?


http://www.roligaprylar.se/USB-Humping-Dog.html   - Why?


http://www.roligaprylar.se/E-post-Alarm.html - igen,... Why?
Ha en bra söndag alla...

 

 
Myntet har alltid två sidor...

Jag skulle antagligen kunna bo intill Sture Ragnar Bergwall, alias serimördaren Quick, under en lång tid, utan att upptäcka att det var just han, om ingen påtalade det för mig. Har aldrig haft nåt större intresse av grannar eller vem som gör vad, som jag ändå inte har någon aning om vem det är. I mitt hyreshus bor det säkert 25-30 familjer och jag skulle inte kunna peka ut en enda av dem om det så gällde livet. Den enda referens jag har är att grannen ovanpå mig använder dansmattor till sitt tvspel. Ni vet hur det låter? Som att man hoppar tvist i par och i takt till hög musik.

Satte nog därför som många andra, morgonkaffet i halsen, när Bjästahistorien rullades upp i morgontidningen i veckan. Hade naturligtvis inte ens sett tvprogrammet som var den utlösande faktorn att allt kom upp till ytan. Diskuterade händelsen under förmiddagen med en arbetskamrat, som inte är från kommunen och hon tog genast pojkens parti efter jag visat henne bloggen som brodern skrivit. Jag sa att "det här är ju anledningen till att bloggen är skriven", "hjärtdrypande, och dramatisk, med filmsekvenser och snyftmusik".  "Här lämnar nu min oskyldige bror hemmet, för att låsas in, för att inte få fira jul med sin familj och utan julklappar".
Tror ni att han skulle deporteras till Sing Sing eller? ;)
Ungdomsvårdsanstalter i Sverige fungerar snarlikt sommarkollo.


Efter att ha uppdaterat mig på händelsen, genom programmet Uppdrag Granskning på SVT Play, som också då visar endast en sida av historien, så skämdes jag till och med för att ha någon anknytning till Domsjö. När en 51-årig kärring, som antagligen bredarslad upptar ett hyfsat jobb, där någon driftig skulle kunna uträtta något riktigt bra, sitter och skvallrar med sina kollegor, läs ytterligare en samling trångsynta människor med futtiga liv, och byter recept på bästa arbetstid, faktiskt uttalar sig i TV att hon VET, för hon har minsann hört det via bekantas bekanta!?

Ja, då har jag bara en sak att tillägga: Skämmes tammefan!!


Att gå på högstadiet och att vara tonåring är inte lätt. Statusen på skolan och i kompiskretsen är viktig. Ryktesspridning och utfrysning av någon, som möjligtvis skulle kunna vara lite konstig eller annorlunda är lätt att ansluta sig till, om så bara genom att visa tystnad. Men detta är ju "long gone" förbi det. Här har vi vuxna människor, skola, kyrka och samhälle, som alla fått brottsoffren, att förutom den långa vägen tilbaka efter en våldtäkt, med skuld och tvivel på sig själva, också antagligen tappat tron på hela vuxenvärlden. Caset i detta är inte två våldtäkter, utan efterspelet som idag satt både Bjästa och hela Västernorrland på kartan att klinga likt Knutby. Ändå kommer antagligen detta vara glömt och begravet, långt innan såren är läkta för offren och deras närmaste.

Antagligen finns det många, som likt som jag, skulle kunna leva och bo utan att ens höra talas om detta. Intervjuade mig därför lite på en Köpmanholmenbo som jag stötte på i helgen, vad man egentligen visste, och jo, man visste om händelsen i sig, men blev lika skakade som resten av Sveriges befolkning över skolans agerande. Samtidigt ville hon försvara prästen, eftersom han var en toppenpräst och bara "råkat" uttala sig plumpt till reportern i Tvprogrammet.

Där måste jag nog ändå få inflika att prällen fick frågan: "Inser ni, att efter kyrkan välkomnat våldtäktsmannen till skolavslutningen och där hyllat honom, så utförde han ytterligare en våldtäkt samma kväll?" Och han svarade: "Ja, alltså de e ju synd om killen"... Här har vi, om man vill, något ännu djupare, som närmast får en att tänka på de kulturer där det alltid är kvinnans fel, som lurat mannen till övergreppet, och därför både kan förskjutas, stenas eller dödas på grund av detta. Istället för att göra det rätta för grabben. Tala om att det här var fel och ge honom vård, så meddelar man helt enkelt att det här är helt O.K och vi står på din sida.

Nu citerade jag nog varken reportern eller prästen rätt, men det är ju också själva grejen i det här. Vem har som barn inte lekt Viskleken? Ett svagt rykte eller antagande blir tillslut en sanning...

Men, att vuxna människor kunde sänka sig denna nivå, att likt ett drev med facklor och högafflar skipa egen rättvisa i en liten ort på 2000-talet, ja det får en verkligen att tänka efter. Mina tankar går genast till det första offrets mamma. Vem har inte ställt krav på skolan för att ungarna ska få en någorlunda trygg och normal skolgång? Suttit i otaliga möten under åren för att få ett kollegie att förstå, att så här kan det inte fungera. Fått till svar av lärare att "ja, jag svarade faktiskt din lille son, att mobbar de honom, så får han skylla sig själv!" "På den här skolan talar vi tyst om mobbning!" Ja, här skulle jag kunna skriva milslånga bloggar över hur inkompetenta människor jag varit tvungen att överlämna mina barn till, på grund av att vi har en lagstadgad skyldighet i Sverige som kallas Skolplikt. Offrens föräldrar har säkert förtvivlat kämpat för att skapa en trygg miljö runt sina barn och då mötts av detta.


Den yttersta tragedin är inte de onda människornas brutalitet,
utan de goda människornas tystnad.
                                                                                      Martin Luther King

Vi lever i ett rättssamhälle, där vi alla ska vara skyddade och även ställas till svars av den. I detta fall kan jag tänka mig att offrens närmaste anser att gärningsmannen fått ett för litet straff och vice versa så finner förövarens anhöriga att straffet är orimligt för en oskyldig kille.För inte så länge sedan, så möttes jag av en annan artikel i ÖA som verkligen fick mig att resa ragg. 

En fjortonårig flicka blev våldtagen av en nittonårig man, under en fest på Kramfors vandrarhem. Mannen förnekade brott och hävdade dessutom att han trodde att hon skulle fylla sexton år.

I tingsrätten dömdes 19-åringen för våldtäkt mot barn. Minimistraffet för våldtäkt är två års fängelse, men mannen fick straffrabatt på grund av sin låga ålder och fick istället ett år och två månaders fängelse. Han dömdes även att betala skadestånd på 110 000 kronor till flickan och till tio års utvisning.

Hovrätten gjorde samma bedömning som tingsrätten om själva händelsen. Men till skillnad från tingsrätten anser hovrätten att det inte är bevisat att mannen kände till att flickan bara var 14 år.

Därför ändrar man rubriceringen från våldtäkt mot barn till våldtäkt. Straffet på 14 månaders fängelse står kvar, däremot sänks skadeståndet till flickan till 85 000 kronor, eftersom skadeståndet för våldtäkt är lägre än för våldtäkt mot barn. Efter avtjänat straff ska mannen utvisas, och även där gör hovrätten en annan bedömning än tingsrätten. Tio års utvisning sänks till fem.

Här kan man alltså förgripa sig på ett barn och sedan hävda att man trodde ändå att man våldtog en vuxen kvinna. Ja, men okej då, du trodde ju det, ja men då så...

Det är ALDRIG kvinnans fel, oavsett klädsel eller uppförande!


Här ligger ansvaret först och sist på oss föräldrar. Vi måste ge våra smågrabbar goda värderingar, famför allt vad det gäller attityden till könen och samtidigt rusta våra småtjejer på vägen. Det är väl ändå självklart! Det är ju våra barn...


Till dessa tjejer, vill jag tills sist bara säga: Förlåt oss! Vi har svikit er.
 

 
Ansvarsfull och plikttrogen eller helt enkelt bara självutplånande och j*vligt oumbärlig?


Började känna mig risig på söndag kväll. Lite ont i halsen och trött. Masade mig iväg på jobbet på måndag morgon i vanlig ordning och kände under eftermiddagen, att nu var det verkligen något på gång. Förkylningen tilltog och det blev en tidig kväll. Joo, jag hann ju förståss med ett födelsedagsfirande hos en av sambons yngre släktingar först!  =) Stöp sedan i säng med feber.

När klockan ringde på tisdag morgon så var det total vägran. Ont i halsen, värk i hela kroppen och feber. Masade mig ut på balkongen med kaffekoppen för dagens första cig. För det spelar ju ingen roll hur sjuk man är eller hur ont man har i halsen, så röka det kan man minsann ändå!  ;)

Kände att det här går ju inte alls för sig och fick genast ångest över hur dagen skulle bli, om jag helt enkelt gick tillbaka till sängen och somnade om. Hur skulle det gå? Alla möten? Kunder? Allt som måste göras precis just idag, och bara av blott och endast mig?

Bestämde mig genast för att bita ihop och kliva in i duschen. Dagen gick som i dimma. Vet ärligt inte om jag tillförde något i slutändan, mer än att det resulterade i sängläge direkt efter middagen.

Varför? Jo, för att jag inbillar mig, att om jag inte går till jobbet, så stannar antagligen hela Sveriges näringsliv av och BNPn rasar, trafikljusen slutar fungera och priserna stiger i höjden på ICA..


Idag så bestämde jag mig ändå för att vara hemma. Klev upp vid sju och satte mig framför datorn, i morgonrocken. Man kan ju alltid titta över mailen och stöka över det mest akuta... Behöver jag tillägga att jag, nu klockan ett, fortfarande sitter framför skärmen, i morgonrocken... Det ena ledde till andra och man mailar lite kors och tvärs.

När så chefen fått ett antal mail under förmiddagen så fick jag tillbaka: "Vet att du är sjuk, och sitter ändå framför mailen? Du är ju skadad!" Jag svarade: "Sjuk, ja, men inte död!" Han skrattade och föreslog att vi skulle föra in det på våra anställningsavtal.


Varför är man, läs jag, (varför man skriver eller säger "man" istället för "jag" är att man inte riktigt kan stå för uttalandet eller åsikten), så dum att man tror att hela världen jämt hänger på axlarna? Är det kvinnligt? Drabbar det bara mammor? Jag menar, som mamma så har man ju ständig ångest och skuldkänslor för allt man inte gjort, hunnit, eller kommer att hinna? Är det en känsla som bara medelålders har? Skratt, ja det kan det ju absolut inte vara, eftersom jag inte kommit upp i medelåldern ännu?  ;) När gör man det förresten? Händer det norrlänningar, mellanbarn, blondiner?
Eller är det bara jag?...

När jag kommer på någon annan att komma på jobbet lite halvdan sådär, så är jag alltid snabbast att påpeka att "De e minsann ingen som tackar dig för att du e på jobbet sjuk, gå hem!!" Men dessa råd verkar väldigt svåra att ge till sig själv..


Ja, dum i huvet ellet inte, så kommer jag strax att avgå mot sovrummet. Ta datorn med mig och peta igång nån trevlig tvserie att se, och samtidigt kanske bara hålla ett litet litet öga på mailen... ;)Jo, vikten har jag ju glömt att nämna! Har ju försökt förtränga det så gott det går, men... Gick i alla fall ner 1,7 kg förra veckan, upp 1,5 kg igen under myshelgen, så än så länge är det ju plus... eller blir det minus??Å nu, nu är jag ju sjuk.. och då går ju regeln genast in, att man får äta allt man vill!  =) 

 
SkitTIK och SkitTV...

Fått små påstötningar ang. mitt bristfälliga bloggande den senaste tiden och bestämde mig genast för att rycka upp mig och leverera några rader.

Har ju vare mycke ett tag nu, ..eller hur sa vi? Det var ju jämjävligt att få tiden att gå ihop.


Melodifestivalen har dragit över och jag var ju helt fel ute angående vinnarlåten, men det var säkert FEL LÅT som vann igen  ..eller så var hon kanske rätt, liten, spröd och en aning "Ein Bisschen Frieden", så om det är det som är rätt i år, så har vi nog hittat en vinnare.


Likaså hockeyn drog oss ju vid näsan minsann! Ja, jo, men då behöver man ju inte lägga ner mer tid på den heller. Trots att jag ändå måste hålla ett öga på kvartsfinalerna och ler lite i mjugg för varje gång TIKarna åker på pumpen. =) Ja, man ska ju hålla på Norrland; "Heja Skellefte" ;), och samtidigt säger jag ju varje år att "vem som helst får vinna SM-guldet, förutom HV71", men nu, ja nu hoppas jag nog på fyra snabba vinster för Jönköpingsgänget, så att vi får igen truten på lillbrorsan än en gång.

Det skiljde en sketen poäng och Timrå behövde hela 165 perioder på sig att ta sig upp ovanför slutspelsstrecket. Så inte vet jag varför snacket hela tiden handlar om varför det laget är såå bra jämfört med MODO.

Och jaa, jag vet att jag är en dålig förlorare.....Sitter med kaffekoppen på min soliga balkong, skriver och myser. Solo med sambon hela helgen och bara vare.. Skönt att varva ner och ha kalendern tom för en gångs skull.

Det enda som står på agendan idag är att pricka in Wipeout ikväll på kanal fem. Inte för programmet i sig, deltagarna eller de många vurporna, utan för att få höra Felix Herngren kommentera tävlingen i en timme. Snubben är helt enkelt dödsskön och har verkligen gått till sig i mina ögon. Från en aslarvig Papi Raul, en trist Dan Bäckman, till en underbar Alex i Solsidan på fredagskvällarna. Vilket jag anser är det absolut bästa som sänts i tv på lång tid.

Där är också Johan Rheborg, som också han förvandlats till det bättre, från Percy Nilegård i Nile City, så har han helt hittat stilen med karaktären Fredrik Schiller, MIN stil alltså!  =)


Nu spenderar jag ju inte så mycket tid i tvsoffan, då alla program numera bara handlar om vem som har fulaste hemmet, är tjockast, inte kan dansa/köra bil eller hålla reda på varken ungar eller pengar. Gäsp...  Det är förnedringstv och lyteskomik över alltihopa och bevisar verkligen att "gratis e gott!"För så mycket tid har jag inte över, att jag måste se på skitTV!Ha en mysig söndag allihopa!

Varva ner, sitt i solen och bara njut... våren är här! 

 
RSS 2.0