Non ut edam vivo, sed ut vivam edo...

 

 

"Non ut edam vivo, sed ut vivam edo" 
                                              "Jag lever inte för att äta, utan äter för att leva" ??Jaha, så var det nytt år, ny vikt och nya tag. Skulle ju köra igång med nya livet redan vid årsskiftet, men oops, så var det nu snart slut på januari. Helt plöstligt är Beach 2011 på intågande och numera kan man ju heller inte skyla sig med att kinka ett par ungar runt på beachen. Det var tider det!! Ständigt gravid eller ammande så hann man ju varken tänka på vikten, eller göra något åt den.


Garderobens urval har krympt i samma takt som kläderna på nåt vis blivit en storlek mindre. Allt känns snävt, avigt, stramande och likt en tvångströja. Hur kunde det bli så?


Jo, med nya bolaget och ytterligare ett kontor i Sundsvall, så har det blivit en hel del timmar i bilen. Frukostmacka med kaffe på OK i Ullånger, snabbluncher på Max i Birsta å mera feta burgare med strips på Frasses i Kramfors. Vågjäkeln väser och drar sig sakta in under badkarskanten när man kommer in i badrummet och när man så lyckas kliva upp på den för att få sin dom, naken och just urstigen ur duschen, så förvånas man varje gång över hur mycket ett blött hår egentligen kan väga?? Fniss, jag menar, jag ser ju inte direkt ut som Chewbacca??
Så nu blir det gymmet igen!! Träningskortet tickar ju ändå på, oavsett om man drar sitt feta arsle dit eller inte. Så det är bara att ta nya tag! Gjorde en test i veckan och mjukstartade med att endast promenera en halvtimme i rask takt på löparbandet. Redan efter tio minuter så var slutet nära, blodsmaken gjorde sig påmind efter en kvart och sista fem minutrarna var det nog endast järnviljan som gjorde att jag kunde dra mig i framtänderna längs det rullande bandet. Nytt försök i morgon då, rapport kommer på den förståss.
Om jag överlever dvs..Funkar inte detta får det väl bli "Nutrishitten" igen. Skratt, fast som jag drar mig till minnes, så funkade inte den så bra heller.Fast å andra sidan kan jag ju trösta mig med min nya inredningsinvestering. En härligt tjock och lite långhårig svart badrumsmatta inköpt för någon vecka sedan. Snygg och mysig att kliva på när man kommer ur duschen,men framför allt... Om man ställer badrumsvågen på den, så visar den hela sju kilo för lite..  ;)
Eller som min kollega Fia la ut det i veckan:

"Om promenader är så himla sunda som alla påstår, så skulle ju brevbäraren praktiskt taget vara odödlig.

Valen simmar hela dagarna och äter bara fisk, och den är tjock som fan!

Kaninen springer och hoppar hela dagarna, men lever max 5 år.

Sköldpaddan springer inte, hoppar inte, kommer alltid sist, rör sig nästan inte och lever i 150 år"

...så för bövelens... Slappna av...     =) 

  

 

 

 
Tupperwareparty! Vare nån som sa party..??

 

 

Trodde att tillställningar som Tupperwarepartyn var utdöda för länge sedan.

Ni minns väl 80- och 90-talets eviga homepartyn? Där man samlades i grupp för schnäppa i lock och förundras över hur fantastisk en plastlåda kan vara. Så fantastisk att den kunde krängas för flera hundralappar till en skara, som i mest tranceliknande tillstånd köpte hela konceptet i ett halleluja-moment.

Värdinnan hade under nån veckas tid både mutat, hotat och nästan tjatat ihjäl sina närmast sörjande och deras vänner, att mangrant dyka upp och fika. För att hon i sin tur skulle kunna erhålla en tjusig plastlåda i någon form. Som belöning för väl utfört arbete med att samla så många köpglada som möjligt till evenemanget. Det hela resulterade tillslut i en slags mut-situation, att "kommer du till mig - så kommer jag till dig", och den stackars plastbytteförsäljaren stod där och drog samma visa, vecka efter vecka, för samma lilla skara, som redan sett och köpt allt.


Samma gäng skulle dessutom även delta i veckans Golden Products Party, som var en liknande liten klubb, där alla som städade med dessa gudagåvor av High Tech rengöringsmedel, blev både vackrare, smalare och rikare, enligt den alltid uppvisade reklamfilmen.
Fick en inbjudan av sambons kusin till ett Tupperwareparty för någon vecka sedan. Det intressanta här är att man nu uppgraderat själva partyt från kaffe och kakor till vin och snittar. Under själva demonstrationen så trycker deltagarna snacks och sköljer ned med valfri alkoholhaltig dryck och lagom till själva orderläggandet så är besökarna så pass lulliga att det ter sig ganska självklart att man bara måste ha en enorm lergryta i plast och att sextonhundra spänn är ett överkomligt pris för denna. Smart!!


Ja, med handen på hjärtat så föll väl även jag för grupptrycket och beställde ett par tjusiga vattenflaskor. Så praktiskt att kunna gömma skåpnyckeln i botten på flaskan när man är på gymmet.
Om inte annat så kanske det kan få en att masa sig dit framöver då....


För att summera lördagskvällen så var det goda wasabirullar, helmysig värdinna och ett glatt sällskap. Helt klart ett PARTY, som avrundades på en av stadens krogar förståss..Söndag, så här i skrivande stund, med lite lätt huvudvärk och en sån där seg hangoverkänsla under hela dagen, så inser man att man borde förståss haft vett att gå hem i tid.

Men det får väl vara värt det...  å man mår ju som vanligt, precis som man förtjänar..  =)
Nemo enim fere saltat sobrius, nisi forte insanit   - Cicero
– "Ingen dansar nykter, såvida han inte är vansinnig"  

 

 
Årets B-kändis & tonårspojkar luktar "Stinkefiskparty"...


Sundasvall måndag morgon... nya kontoret och uppstartsmöte. Åkte till K-Force först å plocka upp en del attiraljer som Emsan skulle ha i nya lägenheten. Glömde naturligtvis strömadaptern till datorn så det blev ju inte mycket gjort i Sundsvall ändå, men det var ju väntat...Slank in på Birsta på vägen hem. Jäklar vad det kostar att starta upp ett nytt hem. Har nästan glömt hur det var, och det är ju inte mer än tre år sedan man själv stod där och försökte mecka upp en Bullens pilsnerkorvburk med en enorm förskärare. Skratt, det blir inte mycker kvar av korven, kan jag lova...

13 timmar efter avgång och 40 mil senare så drog jag mig uppför trapporna för att möta sambons närmast sörjande i hela lägenheten, då det var hans födelsedag. Här skulle det komma en hel del kommentarer om ålder... och att byta till nyare modell, men nej, jag står över det, då ni säkert hört det redan....Hade ju städat ut Emsan och in Kimpan på söndagen. Tänk va lätt det är att flytta hemifrån å sen bara ta det man vill ha och lämna allt "crap" till Mamsan. Jo, hon ska ju hämta det nån gång... skratt... det vet ju hur det blir...
Passade oxå på att städa Lillemans rum i bara farten förståss.


Hade tagit en skärm från kontoret som jag skulle baxa in på Lillemans rum, så att jag kan jobba där, precis när jag sa hej till de redan fikande gästerna. Kände hur det luktade rena "stinkefiskpartyt" inne hos Lilleman när jag öppnade hans dörr. Stängde snabbt för att inte stanken skulle komma ut till gästerna i vardagsrummet. Fikade, umgicks och småpratade. Damp sen ner i säng.


Morgonen efter så vek jag i vanlig ordning lite tvätt och skulle leverera diverse kallsingar och strumpor in i Lillemans rum. Styper då i ett antal Konsumkassar mitt i rummet. Vilket visar sig vara min urtömda återvinning från två dagar innan. Konserver, plastbyttor och taskigt rengjorda glasburkar...

Jo, efter vidare efterforskning så visade det sig att min kära sambo fick lite panik när tjocka släkten skulle komma, så han hivade in rasket i tonårssonens rum, vilket ligger i hallen precis innan ytterdörren. Praktiskt va!!

Jag vill bara tillägga, förlåt älskling, för att jag trodde det var du som luktade så illa.... skratt, jo, men vi vet väl alla hur "levlande & rejdande" tonårspojkar kan lukta...  ;)

 


Undar tisdagseftermiddagen fick jag ett tips om att nyhetschefen från lokala tidningen sökte efter ungdomar som nyss flyttat hemifrån, för en kul grej!

Skratt, jag kan ju aldrig låta bli, så naturligtvis mailade jag Sofia att Honneybunnie minsann flyttat i helgen, så hon kan minsann bli ett superprojekt att sätta tänderna i.


Å jämarns, det gjorde hon naturligtvis och Emma pratar fortfarande inte med mig efter ett samtal där hon i princip skrivit på för att bli den nya
B-dokustjärnan i SVTs nya såpa.

Skratt, vad har man inte mammor till?? Hon e jämarns arg just nu alltså.... Hotar med att bli den nya asfulla, "DD-kupe-stjärnan som kräks och har sex i varje scen i "Kungarna på Storgatan" eller nåt...Ja, vi får se om det blir TV i vår eller höst... men spännande blir det.... skratt...
God fortsättning till Er på det nya året!
Ni kommer väl ihåg att ta hand om Er och varandra! 

 

 

 
När navelsträngen klipps...

1 januari, nytt år, nya tider...

Igår gick flyttlasset hela dagen och HoneyBunnie sov i sin nya lägenhet för första gången. Från att under den senaste veckan inhandlat allehanda prylar, planerat och funderat över möblemang och bohag tillsammans, så blev det helt plötsligt ganska tyst och stilla hemma på Storgatan.

Det är verkligen med tudelade känslor som man hjälper sitt barn att flytta. Separationen blir påtaglig och nu är det dags för henne att skapa sig sin egen tillvaro och liv.

Jag plockade in i hennes skåp och lådor, sa skämtsamt att "du får ju flytta om själv sedan, när du känner hur du vill ha det", samtidigt som jag flyttade om de prylar hon ställde fram, som jag nu ville ha dem...


Nu handlar det om att släppa taget, klippa navelsträngen och låta fågelungen flyga själv.


Det är ju inte så, att HON inte klarar det. Men, klarar JAG det?Ja, jag har bestämt mig, det gör jag!   =)


Dina barn
Av: Profeten av Kahlil Gibran


Dina barn tillhör inte dig,
de är söner och döttrar av själva livets längtan.
de kommer genom dig, men inte från dig,
och fastän de är hos dig tillhör de dig inte.


Du kan ge dem din kärlek men inte dina tankar,
ty de har egna tankar.


Du kan hysa deras kroppar men inte deras själar,
ty deras själar befinner sig i morgondagens land
som du inte kan besöka, inte ens i dina drömmar.


Du kan sträva efter att likna dem,
Men försök inte att göra dem lika dig själv.


Ty livet går inte tillbaks, och dröjer inte vid igår.

 

 

 
 

 

 

 
RSS 2.0