Syskonrelationen är den längsta i livet...

Relationen till sina syskon är den längsta man har i livet, betydligt mycket längre än den man har till sina föräldrar, barn eller livspartner. Jag har en stark relation till mina syskon och jag tror även att jag är själva klistret (sambandscentralen) som också gör deras relationer starkare till varandra.

 

Som syskon är vi en allians, trots att vi är födda i ett spann från sent 50-tal till tidigt 90-tal och inte heller uppväxta under samma tak. Syrran och jag har inte ens samma biologiska föräldrar. Skratt, nåväl vi lämnar det glada 70-talet och konstaterar att "blod är inte tjockare än vatten!" Love u Sis <3

 

Det finns inga jag litar så mycket på som mina syskon. De finns där och kommer alltid att vara där för mig och jag för dem. Jag vet att jag kan lyfta telefonen och ringa BigBro, Olle, Sis eller LillSkruttan när som helst, så stannar de upp sina liv en stund för att lyssna och hjälpa. Ni är bäst!!

 

När mina barn var små så försökte jag tuta i dem så gott det gick att de var viktiga för varandra. Vilken för det mesta kändes helt hopplöst när Lilleman fyllde Kimpans gympadojor med slime eller retade honom till vansinne. Prinsessan deklarerade högt och ofta att de två med smutsiga öron inte var hennes bröder och hon skulle aldrig ha något att göra med dem någonsin. 

 

Jag hoppades att de tre skulle finna varandra på vägen och idag så har de faktiskt starkare band än vad jag kunnat ana. Grabbarna grus är inte bara bröder, de är även kompisar och tillbringar mycket av sin fritid tillsammans. De ställer upp för varandra till sista blodsdroppen och så även för sin syster... om hon då ber med sin lenaste röst...  Mjau..  ;)

 

Hon i sin tur har blivit den stöttande storasystern man kan prata med, få råd och tröst om de skulle vara något. När jag hör de tre skratta tillsammans känner jag att jag har verkligen lyckats!

 

Sedan att ZebZero dyker upp hos oss med jämna mellanrum gör mig också varm i hjärtat. Du kommer alltid att vara ett barn i vårt hus!  <3

 

 

 

För någon vecka sedan var sambons syster på besök. Hon sitter vid middagsbordet och studerar intensivt sin bror i profil. Därefter utbrister hon glatt: "Du har börjat få hår i öronen. Du har ett långt vitt hårstrå som sticker ut ur vänster öra!"

 

Är inte det syskonkärlek, så säg?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
 Morgonrutiner & Modern teknologi...

Modern teknologi... Vem kunde för ett antal år sedan tänka sig att vi inte bara skulle prata i våra mobiltelefoner? Från den fantastiska funktionen SMS så har vi idag gått till att surfa gränslöst, kolla mail, portaler, väder och spela spel. Hur ofta släpper vi egentligen telefonen? Teknologin som skulle göra oss friare låser kanske upp oss istället?

 

 

Min morgonritual drar längre och längre ut på tiden för varje dag. Till morgonkaffet, som gärna intages på balkongen, uppdaterar jag min Facebookstatus och innan jag kan lägga ifrån mig mobilen så ska jag också ha skrivit några nya högpoängsord i WordFeud, matat drakarna, kissat simmarna och skickat dem på jobbet, gissat och ritat 10 nya teckningar i Draw samt prickat minst 300 låtar på SongPoP.

 

Detta tar ju sin lilla tid kan jag säga och funkar väl under semestern, men jag skulle vilja se minen på chefen när jag ber om dispens att få starta dagen vid 10-tiden för att inte behöva kliva upp vid fyrasnåret på morgonen. "Ta å kamma till dig!" skulle antagligen svaret bli..

 

 

 

Spelen kommer och går likt trender. Det som alla spelade igår eller förra veckan har nu ramlat långt ner App Stores nedladdningslista. Många spelar inte för spelens skull utan använder FrågeQuiz och annat för att enbart chatta.

 

Är öppningsfrasen "Gammal-Bor du-Kåt?" så går motspelaren genast bort kan jag säga. Däremot så kan man ju hitta ett och annat guldkorn i chattdjungeln: Stolpskottet, tack för alla glada skratt!

 

 

 

 

Till sist vill jag bara lämna en kommentar till skaparna av SongPoP, alternativen till Modern Rap behöver endast vara tre stycken:

 

Eminem

 

The Black Guy

 

The Other Guy 

 

 

 

 

Jag älskar när det regnar...  <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
 eDarling, Mötesplatsen & HappyPancake

Har en vän som är singel. Eftersom den senaste tiden varit en riktig "dry season" så bestämde jag mig för att hjälpa honom på traven till romans och tvåsamhetslycka. "Man ska inte lägga alla ägg i en korg" deklarerade jag och anmälde vännen till en rad datingportaler på nätet.   

 

Min vän köpte inte min idé så där direkt, utan det krävdes en del övertalning, mutor och hot för att få min vilja igenom. Vi diskuterade huruvida det är fult att vara singel? Lever man livet lycklig, stark och fri eller är man bara så jäkla trist att ingen vill ha en?

 

Och om man nu anmäler sitt intresse på en portal med andra singlar, är man då needy och desperat att finna någon att sätta ringen på? Jag hänvisade starkt till alla TV-serier som gjorts på ämnet. Det är väl knappast någon som tycker synd om brudarna i "Sex and The City"?

 

 

Att bli medlem på en datingportal är dock inte gjort över en kafferast. Sidor som eDarling kräver sin man (läs kvinna) och ett oändligt tålamod innan man kommit igenom de hundratals frågor man ska besvara om sig själv, sina krav på livet och den tilltänkta partnern. Får hon vara rasist, muslim eller ha gröna ögon? Är det smart att redan i ett så tidigt skede deklarera att hon måste vara renlig och noga med sin hygien?? Kan jag ha överseende med svartsjuka, grälsjuka och hypokondri? Spelar det någon roll om hon går på droger eller snattar på ICA?

 

 

Efter någon timme av glada skratt så var profilen klar. Här får man genast se matchande förslag och kan interagera med dessa genom att sända förskrivna frågor, gilla och flörta. Notera att du kan dock inte se vad bruttan svarat eller kolla in hennes profilbild om inte du blir en fullvärdig medlem! D.v.s. förbinder dig till en månatlig avgift på minst 250 spänn i 12 månader. Detta framgick då fasen inte innan man vände ut och in på sitt liv och tragglade frågor i över en timme. Då var det "hitta din partner kostnadsfritt" minsann!! 

 

Efter en rad nitlotter, som alla var gratis och kostnadsfria tills att man verkligen vill kunna kontakta en annan medlem, så hittade vi HappyPancake, ett gratis Lunarstorm för vuxna. =)

 

 

På Pannkakan kan man söka vänner, partners, lunchdejter eller tillfälliga romanser. Man kan samtidigt välja på transvestiter, transsexuella, pardating eller rentav redan upptagna spelare!? Jag skrattar konstant så att tårarna sprutar och kastar samtidigt en kärleksfull och tacksam tanke till min sambo. Inte för att detta inte låter spännande.. Skratt, men shit vilken rookie man skulle vara i sammanhanget.  ;)

 

Jag tror dock, att det öppnats en ny värld för min vän. På Pannkakan kan man nog hitta en och annan rolig kontakt att dela skratt med. Samtidigt kan det ju faktiskt leda till nåt mer...

 

 

Lycka till Darling!!  Jag önskar dig så all lycka i världen... <3

 

 

 

 

Kärlek är att han fluffar mina snusar...  <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
 OS 2012 - på med svettbandet och fram med chipspåsarna!

Inom en vecka är det invigning av OS 2012, men redan i juli 2005 bestämdes det att London skulle få äran att hålla sommarspelen. Detta spektakel tilldelades genast en budget på 5 300 M£ (miljoner brittiska pund) för att täcka arenorna samt infrastrukturen till spelen. Till detta tillkom även 1 700 M£ för den olympiska parken, Lower Lea Valley samt ytterligare 9 345 M£ för säkerhetskostnader, skattebortfall, elitsatsningar inom idrotten och eventuella oförutsedda kostnader. Jag undrar just om de gamla grekerna i sin vildaste fantasi skulle kunnat förutsäga detta...

 

Londons borgmästare Ken Livingstone har dessutom lovat att evenemanget i slutändan kommer att gå med vinst.

 


De närmaste veckorna kommer antagligen gräsmattor att växa sig manshöga och skilsmässoansökningarna öka en aning, då man inte riktigt kan komma överens hur mycket TV-tittande som egentligen är bra för familjefriden. Semesterfirare, sjukskrivna och föräldralediga bänkar sig framför dumburken för att slaviskt följa dramatiken.

 

Jag kan höra min mamma skälla likt en bandhund över den jäkla sporten på TVn som aldrig tar slut. Nu ska den dessutom visas dygnet runt, live, i studios, repriser och sammandrag. För att få plats med hela OS rensar SVT under två veckor bort alla program från ettan. Så den som är inte kan leva utan veckans "Här är ditt kylskåp", "Uppdrag granskning" eller "Engelska Antikrundan" får allt vackert vänta tills OS 2012 dragit över och ordningen återställts i mitten på augusti..

 

I det Van DerAasenska residenset blir det ingen strid framför TVn, som antagligen kommer att vara avstängd under dessa veckor också. Här går livet vidare även utan SVTs dravel eller Olympiska Spelen...

 

 


Representanter från muslimska länder har klagat på att spelen 2012 arrangeras under Ramadan, som i år infaller från 20 juli till den 19 augusti. Fasta från soluppgång till nedgång kan ju faktiskt leda till ett sämre resultat för dessa deltagare. Kan detta vara en kupp av IOK?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
 Husmanskost & ett glas rött?

Hemma dividerar vi ofta om husmanskostens vara eller icke vara. Huruvida burkopotatis, såser på flaska, smarriga gratänger, grillat och snitzlar tillhör Husmanskosten 2012, eller om den endast erbjuder blodpudding, makaroner & korv, köttbullar och pannkakor. Eller var de sista tre barnmat?  ;)

 

 

För mig, som har burktelefonlinje till pizzerian på hörnet, kan redogöra för det exakta innehållet i alla femton Box to go på Asia Thai Palace och inte skulle titta två gånger åt en blodpudding om det så var det enda som erbjöds på en öde ö, så skulle ett singelliv antagligen bestå av Take Away, mackor och vätska.

 

Mitt kylskåp skulle inte eka tomt. Bakom Rosén och Breezern skulle man säkert kunna hitta en förpackning Choritzo med utgånget datum. Flyttade man på dessertosten skulle man skymta ett paket Lätta och en låda bredbar leverpastej.

 

 

Sambon tycker om blodpudding. Jag kan då för mitt liv inte förstå varför... Han äter den ostekt och  hastigt uppvärmd i micro med hallonsylt till. Jag tycker att den kombon låter lika smarrig som Samarin & Pepparkakor... Å andra sida äter sambons syster sin blodpudding med keso eller socker?!?

 

Jag har inget emot köttbullar och pasta. Om man nu får blanda upp det med lite wokgrönsaker och kanske kasta på en kall sås. Falukorven, den får dock landa på en macka.

 

 

Under våra diskussioner över veckomeny så har Kimpan konstaterat att morsan äter inget hon inte kan dricka rödtjut till och kanske han har skrämmande rätt?! Ett glas rött till pannkaka går ju bort, till soppan ja... Kan till och med sträcka mig till pyttipanna och en öl... skratt..

 

Efter semestern ska fru Van DerAasengå in helt för husmanskost. (läs torken...)

Hör gärna av er med tips!

 

 

(Recept med fiskpinnar och fiskbullar undanbedes..)

 


 

 

 

 
 

 

 
Efter regn kommer sol...

Varför inga bloggar?  Jo, det har ju varit lite körigt på sistone.. 
                                                         Skratt, är inte det alltid min stående ursäkt?!Men nu har jag i alla fall bytt jobb, lämnat Kramfors, mina bebisar (portalerna) och mina forna arbetskamrater. Efter en lååång vår, omgiven av dårar och som vanligt allt för många timmar i bilen, så känns det underbart att komma tillbaka till Övik.

Ångrar absolut inte de fyra sista åren. Jag har lärt mig massor på vägen och utan dessa hade jag ju aldrig stött på The Flying Umbalas. Mina kära bruppor, som verkligen kan förgylla en dag! <3 Hoppas att vi är på till den 3/8 nu!!Det är ytterst sällan dåligt med förnyelse och förändring. Just nu står jag inför ett karriärsval och det känns både spännande och skrämmande. Kan man kasta sig ut och göra något helt annat? Ja, men visst kan man det!! Jag har gjort det förr och det här blir säkert inte sista gången. Att arbeta ska vara kul, eller hur?

En normal människa tillbringar upp till åttiofemtusen timmar av sitt liv på en arbetsplats, eller 3 542 hela dygn, nästan 10 år om man nu vill räkna om det, så visst ska man väl passa på att ha lite roligt under den tiden? Som jag tidigare påpekat, så är livet alldeles för kort för att slösa bort.Så jag funderar och bidar min tid under semestern, så får vi väl se vad hösten har att erbjuda. Idag är ju alltid den första dagen på resten av våra liv.

 
Bakom en STOR man står alltid en jäkligt sleten och utarbetad kvinna... 
                                                                        men inte längre den här kvinnan..   ;)Stanna upp, ta ett djupt andetag och njut av livet...   <3


 

 

 
Skäggiga damens hämnd..

För ett par veckor sedan deklarerade sambon sitt deltagande i en pågående tävling på jobbet. Vinnare skulle utses efter X antal veckor och koras  "Mannen med den ojämnaste skäggväxten".

Jag ifrågasatte inte denna idrottsgren av rang förrän Don Johnsons tredagars började förvandlas till ett slutspelsskägg a la farmarligan och fredagsmyset började kännas riktigt stickigt. Detta liknade ju faktiskt ingenting!!  (som Larsa skulle säga..)


Istället för att ställa krav på ett rent walk over så frågade jag lite fint om hans motståndare hade sambos eller fruar. För i jesse namn så måste väl någon kunna få stopp på dessa vansinnigheter? Det är väl säkert ok att under sommarveckorna snava runt i skägget på kontoret och svara i telefon, men för den som måste sitta mittemot vid middagsbordet och syna dessa tussar, (och i tysthet fundera om dessa någonsin kommer att växa ihop till skägg), är det väl inte riktigt lika roligt?Nåväl, när inte detta då köptes, så kontrade jag med min egen utmaning:
Så länge DU inte rakar sig så gör inte JAG det heller, ..överhuvudtaget...  ;)


Kvinnlig list brukar vanligtvis tillintetgöra de flesta manliga upptåg och "bra-idéer" och efter en bildlig beskrivning med mycket inlevelse över hur man faktiskt både skulle kunna fläta, göra dreads eller varför inte dekorera med beads, löshår och bling blings, så var tävlingen över och allt gick tillbaka till en välrakad vardag.


Tänk så mysigt det kan va...   =)
Dra inte på er svamp där ute.... efter regn kommer sol..  (har jag hört..)


<3


 

 

 

 

 
RSS 2.0