Håravfall och hyllan från helvetet...

 

Jag har under de senaste åren tappat allt mer hår. Nu har det gått så långt att jag varje morgon räknar de fallna stråna i tvättställ och på badkarskant och gör ett panikartat överslag över hur många som kan finnas kvar på skallen.

 

Min frisör konstaterade häromdagen att jag antagligen oroar mig så mycket för att få en frisyr likt min morfar att håret av den anledningen faller av.  

 

Ny frilla för dagen i alla fall + ett inköp av shampo, balsam och nån annan vätska som ska doseras in i hårbotten två svängar om dagen. Tack Teres, för Mohikanfrillan, jag vet inte hur jag skulle kunna klara mig utan dig! Frisyren kommer att passa utmärkt då jag inte har någon direkt linje utan mer kör "Go With The flow" på morgonen.  

 

 

Kommentarer på nya frisyren:

 

Sambon, ser ut som en fågelholk och säger: "Häftigt!"

Jag frågar "Häftigt bra eller Häftigt dåligt?

Sambon stirrar fortfarande, tar sig på armen och svarar: "Jag fick chills!" 

 

 

Lilleman undrade "vad var det för fel på det gamla håret", men Kimpan (min favoritson) konstaterade att jag nu ser 10 år yngre ut. Jisses, är man bara 19 nu då??

 

 

 

Grabbarna anlände under måndagen. Vi gick som vanligt igenom söndagens veckomail: glöm inte.., kom ihåg.., ta med.., etc. Mamsans söndagsmail alltså, som för övrigt ingen läst.

 

Under konversationen, ang. bortförda handdukar och varför kläder och annat försvinner mystiskt och spårlöst, i ett stort svart hål kallat "Domsjö", framkommer att Kimpan samlar sin egen tvätt och kör själv en maskin då och då därborta. Allt för att hans kläder inte ska blandas ihop med någon annans, eller gud sig förbjude, alternativt landa på "hyllan från helvetet".  

 

Jag får förklarat för mig att "Hyllan från Helvetet" är en hylla där all ren tvätt hamnar i Domsjö-hushållet. Där ska man plocka det man nu känner igen och rår om, och därefter förflytta till sin garderob. Lilleman nickar och meddelar att på den hyllan finns det till och med kläder som ingen rår om, eller nånsin haft på sig.

 

 

Grabbar, ni hör väl av er om ni hittar några snygga V-jeans! Det är nog snart "inne" med såna igen..  ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Kampen för överlevnad..

Kimpans strävan ger verkligen resultat och i helgen konstaterades en total viktminskning på hela 25 kg! Grabben som kämpat hela sitt liv med övervikt, som barn varit rund och go och sedan i vuxen ålder kilona smugit sig på.  

 

 

Vi har kämpat genom åren. Jag har ibland mutat, förbjudit och läxat. Inte för att den som är överviktig INTE vet hur en tallriksmodell ser ut eller vad man ska undvika för att inte gå upp i vikt. Den som lever med det har redan alla fakta, har hört alla studier och har ofta testat alla modeller för att tappa kilon. Dessutom får den som är rund aldrig glömma det, utan påminns ständigt av klasskamrater och andra under hela sin uppväxt. Vilka signaler ger vi barnen när man byter ut den smala och torra Prussiluskan, i Astrid Lindgrens Pippi Långstrump, till en rejält bastant kvinna i den senare tecknade versionen?

 

Även som vuxen får du höra att du inte är som andra och antas ofta vara en person du inte är. Idealen visas konstant i all media. Samtidigt som vi bygger hela vårt sociala liv runt att äta. Vi umgås och äter, fikar när vi ses, barnen firas i skolan med glass & tårta och ska det då mysas blir det muffinsbak på dagis. Kärlek sitter också i magen, mor- och farföräldrar lovade alltid en kaka till. Lördagsgodis och fredagsmys. Kommer du någonsin in i ett hem utan att få frågan: "Kaffe, nähä, vad får jag bju på då?"

 

 

Om man har ett beroende av narkotika, nikotin eller alkohol kan man få hjälp att sluta med det och därefter hålla sig undan drogen i resten av sitt liv. Är du beroende av mat så måste du ha en liten del av din drog varje dag för att överleva.

 

Jag är så stolt över dig, att du inte ger upp och fortsätter att kämpa på, trots att det ibland är riktigt svårt. Jag är så glad att du inte hårdnat på vägen utan fortsatt att alltid vara dig själv!

 

 

Älskar dig Kimpan  <3

 

 

 

 

Tänkte att vi skulle fira lite nu när en milsten är nådd, men det blir INTE med tårta!  ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Strömlöst, Coctailafton och Vargar..

Då veckans förkylning gett mig en rejäl pyspunka så söker jag inspiration, kraft och energi. Veckan började i sakta mak. Sen till kontoret, Prinsessans bil strömlös och löpning till bussen. Måndag morgon kändes rätt beige, som Sissan skulle sagt.

 

Funderar på att bjuda in till Coctailafton till helgen. Lite gala och glamour kanske piggar upp?

 

Jag ser 10 gäster, alla får ta med sig en spännande drink och en matchande låt till den. Sista drinken för kvällen lär bli Vargtass innehållande ett rejält glas hembränt och ett lingon. Intages till allmänt skrålande av Imperiets "Var e Vargen"...

 

 

Skratt, nä... Alstra energi och lägga vikten på "rätt" saker blir nog veckans melodi.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Big Brother, Farsdag och Bihålor..

Idag är det födelsedagskalas då Big Bro fyller år. Själv kan jag inte närvara på festligheterna då det skulle vara att riskera att slå ut hela klanen med min ihärdiga förkylning.

 

Försöker att hålla mig lodrätt, dock inte så lätt med blodtrycksmedicinen som gör att allt lutar lite till vänster och vid minsta utfall gör sig bihålorna påminda. Tänk att man aldrig känner av dessa annars?!  

 

 

Kastar istället en kärleksfull tanke till Big Brother idag och minns tillbaka alla tokigheter genom åren. En storebror kan man alltid lita på, och speciellt min!

 

Som den gången du betalade bandet på Finlandsfärjan för att sluta spela och gå av scenen, bara för att jag ville att de skulle dra igång dansgolvet med DJ. Eller då jag hade brist på pengar och du köpte min skivsamling Rock Collection till ett ockerpris, för att sedan bara lämna tillbaka den något år senare med orden: "Det var ju faktiskt din från början." Jag behöver väl inte ens nämna grodan du gjorde till mig på syslöjden, eller att jag fortfarande har din nalle i min ägo. Den får du ändå aldrig tillbaka.. ;)

 

Har bara en sak att tillägga här: Love u Big Bro!!  <3  

 

 

Idag är det också Farsdag! Hipp Hurra för pappsen som just nu befinner sig på safari i Gambia. Hoppas ni har det bra där nere! Vi får fira när du kommer tillbaka. <3  

 

Skickar en kram till min Wille också, är det farsdag så är det! <3  

 

 

 

Njut av söndagen! Själv ska jag åter inta ett lodrätt sängläge och tycka lite synd om mig själv...  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

T.G.I. Friday, Rock Night och lite Feberfrossa..

Febern håller i sig och jag motar den sakta och säkert mot helgen. Varför man nu gör så har väl avhandlats tillräckligt i detta forum förr och varför man säger "man" om åsikter och handlingar man inte riktigt vill stå för lämnar jag också till en annan dag. Är alldeles för snorig för att kunna analysera det just nu.
 
Dagsformen är inte på topp alltså och jag räknar med att vika ned mig på lördag för den långt pågående förkylningen. Bra att ha en plan för det. Bokat in sönerna för en helkväll med Mamsan. En bra film och lördagsmys kan säkert hjälpa till att kurera detta.
 
Ikväll blir det däremot Rock Night med Knightec. Törs nog inte mixa förkylningen med febernedsättande och alkohol, då jag antagligen skulle tas för en aningen feminin OZZY; skakande, svamlande och raglande runt i hamnområdet. Nej, jag tar raggsockorna på och rockar vidare...
 


Thank God Its Friday!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Torsdagstankar och Företagande vs. Kommunala inrättningar

Med risk att sticka ut näsan i en debatt jag inte har alla fakta om, vilket jag sällan och tyvärr tvekar över, så måste jag göra ett litet inlägg med funderingar kring veckans storm runt kommunens gymnasieskola.

 

Efter en hel veckas lov för eleverna, med tre dagars inställningstid för lärare, så blåser man alltså ut en halvdag på måndagen och skickar hem alla elever efter lunch. Lärare och personal informeras om den nya given för Örnsköldsviks gymnasium, vilken mottages ganska svalt av Nolaskolans lärarkår. Här menar man på att kvallen på utbildning skulle försämras om man flyttar ett par inriktningar från Nola till Parkskolan.

 

Här är jag inte riktigt insatt i sakfrågan, men funderar ändå: Är det sämre pedagoger på Park? Vill man som lärare inte byta arbetsplats, kolleger och lärarlag?

 

Då detta inte heller föll i god jord hos Nolaeleverna så drog de genast ut i strejk och skulle så förbli under resten av veckan.

 

 

Jämför man gymnasieskolan, som också är en arbetsplats, styrningen och arbetstagarna. dvs de numera strejkande eleverna, med ett vinstdrivande företag och dess arbetstagare så ser man direkt skillnaden. Inte skulle ledningen på mitt kontor skicka hem sina anställda efter en ledighet. Tid är pengar!

 

Om så chefen kom till mig och sa att vi öppnat en filial mindre än 1000 meter från det befintliga kontoret, (inte i Peking eller Nordmaling) och att jag nu måste förflyttas dit, så tvivlar jag starkt på att jag skulle dra ut i strejk för att protestera mot det upprivande beslutet.

 

Jag håller med om att informationen må varit bristfällig, men jag har heller inte full insikt i min arbetsgivares planer för framtiden. Är personal, elever och skolområden i det här fallet motståndarlag eller konkurrerande företag? Jag är nog både blåögd och oinvigd som trott att det här var ett enda team med gemensamma intressen.

 

Läste i dagen blaska att strejken nu är avblåst då beslutet skjutits upp och att ingenting kommer ske i frågan innan årsskiftet.

 

Skratt, det blir antagligen långledigt igen efter julledigheten då för eleverna....

 

 

Ha en ToppenTorsdag mina kära!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Fas 1 Förkylning och Shoppingens Mecka...

Känner en Fas 1 förkylning börjar att krypa på. Ont i halsen och snuva... jaha, så var det dags igen då alltså..


Blåste förbi Birsta i veckan för att slanta in en ljusstake jag kraschat. Parkeringen på området är som alltid fullsatt, oavsett säsong, veckodag eller väder. Hur hinner, orkar folk shoppa oavbrutet? Har de inga jobb på dagarna?


 
En kollega tillbringade åter igen sommarens semester på GKs i Ullared. För mig är det obegripligt hur man kan vilja kasta bort semestern med att köa för att shoppa värmeljus och andra billiga bra att ha pryttlar, men jag hör titt som tätt folk som väljer detta.
 
Jag tycker inte om trängsel och hatar att köa. När vi är ute och åker så blir det sällan shopping. Harrods i London har naturligtvis fått sig ett besök, likaså ett par av de lyxiga butikerna längs Champs-Elysées och någon boutique i Rom, men det var mest för att insupa atmosfären och se de häftiga byggnaderna innifrån.
 
Nej, efter att ha sprungit förbi TVn under nåt program om GKs, sett köer, produktutbud och dess förlöjligande av personalen, så Nej tack! Hellre semester i en cell på Kumla.

 

Lägger man på en slant kanske man får ett enkelrum på Alcatraz... ;)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Analstimulans - ett ord på hela 13 bokstäver..

Grabbarna anlände med buller och bång på måndagen. Ibland blir man lite förvånad över hur mycket ljudnivån kan höjas för att man dubblerar antalet familjemedlemmar. 
 
Som rutinerad morsa av 2000-talet hade jag redan på söndagen skickat ut ett mail till berörda parter med alla veckans evenemang, komihågare och förmaningar om att plocka med sig diverse medföljda pryttlar till Domsjö. Då jag tycker att det är lite mysko att mina badlakan alltid ändar upp där så tog jag även upp diskusionen om detta mysterium vid middagsbordet.

 

Då ingen heller läst mitt utskickade PM så blev det naturligtvis en rätt lång monolog med trista detaljer över farsdag, kommande födelsedagskalas i veckan och annat (tydligen) värdelöst vetande.
 
Kimpan äter och studerar sin tallrik med måndagskorv. Lilleman tittar på mig utan att visa det minsta intresse för mina punkter. Tillslut frågar jag irriterat om han lyssnar överhuvudtaget och får svaret: "Analstimulans mamma, det är ett bra ord på hela 13 bokstäver!" 
 
Alla brister ut i skratt och Lilleman tillägger att han har koll på evenemangen, dock inte handdukarna då när alla var smutsiga där borta.. Suck..

 

 

Noterat ordet för nästa WF-match, så huka dig nu Stolpskottet, för nu vinner jag...  ;)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Blodtryck och Helg x Mys x 2

Doktorsbesök igen i fredags. Ganska segdragen historia det här..


BT är ju som vikten, man kan liksom inte luras. Sitter i väntrummet, försöker slappna av och tänka vackra och stillsamma tankar, tillslut har man sänkt andningen och hjärtat så pass att när man så blir uppropad är man närmast skendöd. Går sakta in i undersökningsrummet och viskar knappt ett hej till sköterskan. Sätter mig till rätta utan att använda musklerna i kroppen. På med manchetten och likt förbannat slår mätaren i taket på den nu halvsovande patienten.


Fick några piller som ska sänka trycket nu, vi får väl se hur det ter sig. Petar i mig dem några dar och läser sen bipacksedeln för att se om man känner igen några biverkningar.. ;)


Doktorn föreslog att jag skulle sluta nyttja alkohol och jag höll med. Inga problem, sällan jag dricker starkvaror överhuvudtaget. Jag menar, vin räknas väl inte!?
 
 
Dubbelhelg, hade handlat, fixat och planat väg för en weekend i matchande rutiga pyjamasbyxor. Sovmorgon, frukost i sängen.. Ja, vad kan man mer önska av livet.. <3

 

 

Mera helg till folket!!

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Firar vi julafton helgen före eller efter den 24e december??

Viftar vi med flaggorna och hyllar nationaldagen nån helg runt omkring den 6 juni? Knackar påskkäringarna på någon annan dag än Skärtorsdag? Firar vi någonsin julafton helgen före eller efter den 24e december??


Nä..., och varför kan då ingen informera bus eller godis-ungarna, alternativt deras föräldrar, att den importerade amerikanska aktiviteten Halloween infinner sig på dagen den 31a oktober. Varje år, utan undantag av helg, vardag eller väder.

Ska vi nu envisas med att gynna företag som Buttericks, Festprissen och andra kostym-skämt-butiker så håll er för Jack-o’-lantern skull till rätt dag. Låt också de som vill, få fira den svenska Allhelgonahelgen i stillhet och minnas de som inte finns med oss längre.Ok, de är ganska söta de små monstren, men det kan bli ganska tröttsamt att ha dem "Trick or Treatande" 14 dar i sträck utanför dörren.

 

 Själv hade jag rätt stressigt igår kväll då jag praktiserade Halloweentraditionen för vuxna:

 

 

Jag klädde på mig i finstassen, tog med ett STORT tomt vinglas och ringde på alla dörrarna i grannskapet.

 

När folk öppnade dörren sträckte jag fram glaset och gastade "Viiiin eller Vidrigheter?"

 

Jag undrar just vad mina grannar skulle säga om jag dök upp varje kväll i två veckor?

 

 

 

 

Snart dubbelhelg då. Halvdag på fredag och sedan blir det tända ljus, helgmys och pyjamas på fram till måndag morgon.

 

 

Ha en mysig helg allihopa!!

 

<3


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

RSS 2.0