Kampen för överlevnad..

Kimpans strävan ger verkligen resultat och i helgen konstaterades en total viktminskning på hela 25 kg! Grabben som kämpat hela sitt liv med övervikt, som barn varit rund och go och sedan i vuxen ålder kilona smugit sig på.  

 

 

Vi har kämpat genom åren. Jag har ibland mutat, förbjudit och läxat. Inte för att den som är överviktig INTE vet hur en tallriksmodell ser ut eller vad man ska undvika för att inte gå upp i vikt. Den som lever med det har redan alla fakta, har hört alla studier och har ofta testat alla modeller för att tappa kilon. Dessutom får den som är rund aldrig glömma det, utan påminns ständigt av klasskamrater och andra under hela sin uppväxt. Vilka signaler ger vi barnen när man byter ut den smala och torra Prussiluskan, i Astrid Lindgrens Pippi Långstrump, till en rejält bastant kvinna i den senare tecknade versionen?

 

Även som vuxen får du höra att du inte är som andra och antas ofta vara en person du inte är. Idealen visas konstant i all media. Samtidigt som vi bygger hela vårt sociala liv runt att äta. Vi umgås och äter, fikar när vi ses, barnen firas i skolan med glass & tårta och ska det då mysas blir det muffinsbak på dagis. Kärlek sitter också i magen, mor- och farföräldrar lovade alltid en kaka till. Lördagsgodis och fredagsmys. Kommer du någonsin in i ett hem utan att få frågan: "Kaffe, nähä, vad får jag bju på då?"

 

 

Om man har ett beroende av narkotika, nikotin eller alkohol kan man få hjälp att sluta med det och därefter hålla sig undan drogen i resten av sitt liv. Är du beroende av mat så måste du ha en liten del av din drog varje dag för att överleva.

 

Jag är så stolt över dig, att du inte ger upp och fortsätter att kämpa på, trots att det ibland är riktigt svårt. Jag är så glad att du inte hårdnat på vägen utan fortsatt att alltid vara dig själv!

 

 

Älskar dig Kimpan  <3

 

 

 

 

Tänkte att vi skulle fira lite nu när en milsten är nådd, men det blir INTE med tårta!  ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Kommentarer
Postat av: Eva

Ge honom en bamsekram från mig! Jäklar vad duktig han är. Jättebra skrivet Eva.

Svar: Tack Eva! Jag vidarebefordrar kramen...
ElakaEva

2012-11-14 @ 07:49:10
Postat av: Gunilla

Bra jobbat Kimpan!!! Tur att han oxå har en mamma som kämpar för han. För som sagt är det inte lätt alla dagar. Kämpa på:) kram

2012-11-14 @ 08:42:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0