Tre Sopor.. de e över nu..

Inte hunnit skriva så mycket i veckan, så här kommer ett sammandrag istället.


Kvartsfinal Tre Kromor- Slovakien torsdag morgon.
Meddelade att torsdag morgon kommer jag sent till jobbet. Ska se Sverige spöa Slovakerna först i kvarten. Bah! Hade lika gärna kunna sagt upp mig va? Ja joo, om viljan hade varit större, om Kronwall hade fokuserat på pucken istället för att endast tackla spelare, om Tre Kronor hade haft samma rutinerade stjärnspelare på isen som den fantastiska laguppställningen vi hade på pappret?

Ja, OM
... Då hade det blivit en semifinal för Sverige...

 


Biljäkeln
Hade sen inte räknat med att bilen skulle åter igen bråka hela vägen till jobbet och tappa all gasförmåga. Har äntligen fått en tid på verkstaden på måndag, å sen vet man väl inte när man får se den igen.. Det är dock ganska tröstlöst att ligga å tuffa tio mil på hastigheten 40 - 60 km i timmen. Man kan lätt hålla sig för skratt när långtradarna kör om i uppförsbackarna och skulle man dessutom nån gång känna sig lite kaxig, och lägga ut sig för en omkörning, kan man lika gärna bara be om ursäkt och direkt rätta in sig i ledet igen, för att bilen helt plötsligt inte går fortare än ett anfall av Tre Kronor.

De e skämmigt de! Kom in på jobbet strax före lunch...


Bestämde mig därför att nu får de vara nog, och kurade i Övik på fredagen. Snö, snö, snö... de e ju för roligt att vi får lite snö i vinter! Snöslungorna är slut och köerna på vårdcentralerna ökar i takt med att snöskottarnas ryggar ger upp, en efter en... Alla kan numera skriva sin egen "Snöskottarens Dagbok".

För er som missat den, hör av er, så mailar jag över en fantastisk betraktelse med verklighetsbakgrund.

När temperaturen dessutom nu går upp till minus åtta, (Heja Heja, snart är det sommar!"), så är det ju praktiskt taget blötsnö som kommer, i jämförelse med den kyla som varit senaste veckan.Veckans förhöjda blodtryck
Ut å handlade med sambon på lördagen i vanlig ordning, tog svängen på Willys, de e ju min favvoaffär, om man nu kan tycka om eländet att handla. Blev prejad vid Coop av en kärring som kom norrifrån, brakande in i rondellen med destination Jysk. Andreas fick hålla fast mig för att jag inte skulle svänga in på Jysk istället, parkera bredvid henne och snällt vänta tills hon gått iväg och därefter ge henne en liten inristad lektion på motorhuven, "MAN HAR FAKTISKT FÖRKÖRSRÄTT INNE I EN RONDELL!!!" Det skulle nog lärt henne en läxa...HA!

Men för husfridens skull, så får jag bida min tid och plocka henne nästa annan gång.. Jag vet ju var hon handlar..

 


MODO MODO MODO

Eftersom jag blev snuvad på en hel hockeyhelg, "Tack för den Tre Sopor", så fick melodifestivalens deltävling på lördagskvällen ge vika för Modo-Färjestad, och vilken match! Vilket ös, vilka mååål! 10-3, de va ett tag sen va! Inte ens SurSundström kan gnälla på den!

Nu laddar vi vidare på måndagens derby mot Timrå. Om sen Frölunda eller Luleå kunde åka på pumpen ett par matcher här nu också, så e de ju "klartt å betartt!" Hehe, den stavningen blev lite mysko..


Hörde förresten en intervju med Babsan på radion i veckan. Hon/Han beskrev där att "nakenchockerna man missar i Melodifestivalen, får man igen i OS-sändingarnas tighta trikåer, för här döljs inget och man kan njuta av både rumpor och bulor." Öhh.. Bulor??? Hyllades gjorde också svettiga hockeyspelare, med uppstyrda hjälmar a la Wernblom, på väg till duschen...

Ja, inte vet jag, men det får mig att inse att män som kollar in män, verkligen inte gör det på samma sätt som kvinnor kollar in män!!

 


Melodifestivalen
Hade tippat Jöback i final, sen vet jag inte om jag helt missat att Pernilla Wahlgren skulle delta, annars hade hon nog varit med på finalplats i min prognos. Nu gick hon ju bara till andra chansen, så det hade ju inte stämt in ändå.

Lägger in en bild på gruppen Noll Disciplin, nyss utkomna från frisören, där de antagligen betalar 3för1. De e ju bara för söta, skratt...

 Veckans företag
Tobaksbolagen har lyckats med bedriften att smyghöja cigaretterna utan att de höjs några ögonbryn i stugorna. Nu kan de ju vara så att vi rökare har så usel kondition, att vi inte orkar ifrågasätta att man sänker ett paket med en krona, fyller det endast med 19 cigaretter, istället för de ursprungliga tjugo, och därigenom tjänar en och femtio per sålt paket. De e bara å gratulera!

Känner genast att jag borde verkligen sluta röka, inte för att må bättre och leva längre, utan för att helt enkelt sätta dit de jäklarna! Mig lurar ni inte!

 


Lite nostalgi...

Vi pratade på jobbet i veckan om 80-talets gamla långfilmer. Ni vet dom där tre till tjugotimmars som man kunde hyra på VHS. Chefen hade sett Roots av Alex Hailey och vi mindes nostalgiska hur bra alla var och hur lite sånt det faktiskt produceras nuförtiden.


Jo men visst.., så på lördagen bänkade jag då hela hushållet framför tvn, för nu skulle de bli "kvalle" på tittandet här. Nu skulle jag visa cineasterna, som inte var med på det gamla goda 80-talet, att här blir det nu Filmtajm av en helt annan klass än dagens slit-å-släng-film..


När så Chiefs rullade igång, från 1983, så kände jag omgående att vissa saker... bör man bara minnas. Min familj  såg ut som ett gäng fågelholkar och stirrade lite frågande på mig, som om jag var helt dum i huvet. Filmen var blek, hade dåligt ljud och Charlton Heston hade huvudrollen.. Andreas meddelade snabbt: "Jag ger den en timme." Tonårssonen dröp iväg efter en kvart och Emsan sov..

Ja ja, jag erkänner att jag halvblundade nog en stund jag med, men 3 timmar och 20 minuter senare, så kunde jag konstatera att det var inte alls bättre förr, bara längre... Skratt..
Ha en mysig söndag!

 

 

 
Kallt som helvetet å drakar på ICA...

Vill som vanligt kommentera helgens melodifestivalrunda. Citerar mig själv från den 5 februari: 

"Omgång 3, Göteborg: Darin och Alcazar  ....*gäsp*  Crucified Barbara lät kul, säkert andra chansen."

Inte så illa pinkat ändå va...  ;)   Guva ja e kaxig!

Nästa vecka går väl Noll Disciplin vidare och då kommer det att vara total tystnad på denna blogg... skratt..19 grader kallt igår å de snöar... Hur mycket kan det snöa egentligen? Detta påminner om barndomens vintrar, som man minns alltid hade snövallar höga som Kinesiska Muren. Dessutom var det alltid klibbsnö, man släpade nästan de blytunga lovikavantarna efter sig, på väg hem efter en hård dags kojbyggande.

Likväl som sommaren på den tiden bara bjöd på sol och värme. Kan aldrig komma ihåg att det blåste och under de absolut sämsta dagarna så fick man stå på skuggsidan av huset och andas varmluft på utetermometern, för att få den lilla rackaren upp över 20 gradersstrecket, för det innebar att då fick man åka och bada.

Idag, 26 grader kallt, de e en sån dag man "går mitt i böxern!" Jämarns! Bilen varnade till och med för att det var för lite luft i däcken. De hade helt enkelt krympt och frusit ihop..


Just nu har jag kommit in i en period där jag känner mig sliten, de e bara jobba å sova, å handla mat å.... ja ni vet.

Gjorde en repa in på ICA igår kväll, lite folk och nästan inga köer. När jag kom till kassan med min lilla korg så stack det helt plötsligt in en överfylld kundvagn från sidan, som spärrade min väg fram till de köande paret före mig. In klampar en kärring, lämnar kundvagnen på tvärsan, för att gå runt hörnet och kika om det verkligen inte var en kassa öppen där borta också. Insåg snabbt att så var inte fallet och radade in sig före mig i kön med ett snett litet leende och kommentaren: "nähä, det var nästa kassa tack där också."

Blängde surt på draken, som nu tryckte på lite med kundvagnen, i bakhasorna på det stackars paret framför, för att kanske även här kunna avancera, i jakten på att få betala först av alla!

Plötsligt händer det! Kassörskan meddelar att "nu går det bra i kassan här bakom mig också" och Vips, så rasslar lilla Eva förbi tanten, till den färska, nyss öppnade kassan, med en helt fräsch och rask kassörska. Kärringen hann inte ens reagera, än mindre sno runt hela ekipaget med två veckors förnödenheter. 

När jag förnöjt betalade mina varor, så log jag mitt soligaste leende, tillbaka mot tanten, som fortfarande stod kvar i "looserkön".Vem sa att det var trist att handla mat?
  =) 

 
SMS och Aloe Vera...

Slösurfade imorse och hittade då en vansinnigt rolig blogg: www.felsms.com där alla kan lägga upp sina felskickade sms med svar. Det kom mig att tänka på hur många sms man skickat fel i sina dar och som oftast då på grund av för mycket promille i kroppen. Skickade ett sms till min exman i våras, då Emsan och jag var i Turkiet, där jag kärleksfullt beskrev min längtan efter nuvarande sambon och precis hur jag skulle ta igen det när jag kom hem. Nu var det väl lite tur i oturen att det landade hos just exmannen, som känner mig väl och bara skrattade åt eländet.

Tycker att med teknikens framfart och när man nu snart kan styra hela hemmet och sitt liv med denna lilla manick "mobiltelefonen", så borde man väl ändå vid det här laget, kunnat peta in en alkomätare på den jäkeln?? Man blåser i lilla hålet på sidan, får upp ett litet pip och ett meddelande att: "Nähhä du, de e nog dags å nyktra te lite först!" Så många samtal som aldrig skulle blivit utförda och så många sms som aldrig skulle landat hos fel mottagare... Det enda nummer som skulle kunna användas, utan att genomgå nykterhetskontrollen först, är naturligtvis nödnummer och till taxi. Skratt, tänk då de stackars människorna på taxi, hur mycket shit de skulle bli tvingade att lyssna på?Dottern var på Aloe Vera party igår kväll. Aloe vera party? Existerar homeparties fortfarande? Dessa sektmöten, där man bland annat skickade runt burkar med schnäpplock, så att ALLA fick prova på att schnäppa dessa fantastiska uppfinningar.

Halleluja momentsen avlöste varandra och den som dessutom stod för fikat, hade sprungit på mest partyn innan så att den då kunde tvinga alla dessa tidigare värdinnor att återbetala besöket, fick en asfin gåva, ..läs burkjävel, helt gratis! Det var ingen dålig gåva, då en helt vanlig plastburk av detta märke kunde kosta flera hundralappar.
Det var lite klass på leftovers-förvaringen på den tiden!

Golden Products Super 10, var ett annat populärt tema, där man till och med hade filmvisning med på partyagendan, där det påvisades att om man köpte detta rengöringsmedel, vilket kunde användas till ALLT och även så invärtes, så blev man genast en rik och vacker familj, som hade både råd att köpa båt och åka på exotiska resor.


Trodde att såna sammankomster var mer eller mindre utrotade idag, då man istället bloggar, fejjar och twittrar på för glatta livet, för att på så sätt meddela sin närmast sörjande att "jo, jag lever fortfarande."Ha en bra lördag alla!Å Grattis Larsa på födelsedagen....  <3

 

 
Nu blir det barn igen! ..och hur man bäst värmer en frusen chokladkaka...

After Work på kontoret igår med pizza och Rock Band. Släntrade in på Hotell Kramm vid 24-tiden, helt otroligt så sköna sängar de har på det lilla haket. Hyfsad hotellfrukost också. Emma och jag tryckte allt vi kom över, för att dämpa den smygande hangovern. Knökmätt hela förmiddan...

Möten, kunder, möten...fick rusa vid ett-tiden för att hämta Kimpan och åka norröver igen. Hittade då en stelfrusen och oöppnad chokladkaka i bilen.. (Hade tydligen nappat på erbjudandet 2för30 i onsdags.. ;)

Vi det laget så hade hungern börjat göra sig påmind igen, missade ju lunchen oxå, och hur gör man för att så snabbt som möjligt trycka i sig en stelfrusen Marabou?

Jo, man låter Emma sitta på den i bilen, med musmattan igång! 
                                                                       Några minuter, så är den helt tinad.  ;)

 Jo, och så har jag ju fått mitt barn idag!!

Eller mitt och mitt.., vårt kan man nog säga, vårt fadderbarn, som jag har beställt till företaget. Hur dumt lät det där då?? Beställt... Vare sig det är en PR-kupp från min sida, en simpel handling för att få stå i VIPkön hos Sankte Per eller en ärlig barmhärtig gärning, så blev jag lite blöt i ögat idag, när jag fick foto och information om den lille killen från Kambodja.

Alla tjejerna på kontoret "ååaade" och tyckte han va jättesöt och där stod jag, som en stolt förälder, som för första gången får visa upp sin avkomma.

Jag scannade fotot för att göra en förstoring och tänkte också lägga upp honom på vår nya hemsida, som skulle lanserats i höstas, men som nog säkert kommer att ligga skarpt innan ute påsk ialla fall. ..Pust..

Där dök då genast frågan upp, om huruvida vi kan lägga upp fotot eller inte? The Boss tyckte att vi skulle fråga, jag sa: Ähh, vi kör ba! 

Är det någon som ska kunna publiceringslagen och vara benhård på upphovsrätter, så det ju vi! Emma tyckte, att om vi betalar för tjänsten, läs pojken.., så borde vi ju ha rätt att lägga ut honom på hemsidan..   =o 

Den du! Hon e lika hård som sin mamma hon!

Ser i alla fall framför mig, hur jag ska skicka honom små presenter, färgkritor och papper, adresserade och frankerade kuvert, till mig. Så att jag kan få tillbaka spretiga teckningar, (som jag kan rama in på kontoret och lägga upp på hemsidan... ;)Hockey ikväll, ...Tre Kronor mot Vitryssland...  Muhahahhaha... 

Den vinner vi!!!


Såvida inte..
Jonas Gustafsson bestämmer sig för att nicka in puckarna på assist a la Salo. Eller, laget bestämmersig för att vänta på "rätta läget" eller spela på resultat redan vid underläge...

Ni minns väl? Eller har ni förträngt?
Matchen vi inte kunde förlora... 20e februari 2002, ..minns det som igår. Matchen vi aldrig har förlåtit Tre Kronor för, ..trots bravaden att ta både VM och OS-guld samma år.


Ikväll tar vi dom!!! 

 
Det är då man hoppas att det är en adrenalinstinn jävel, så att man får göra upp!


Vaknade upp imorse och insåg till morgonkaffet att jag inte hade några cigaretter. Hur det nu kan vara möjligt att göra en sån miss, man är ju ingen feströkare precis...

Efter morgonrutinen med kaffe och cig på balkongen, så är jag redo för alla eventualiteter, sotare, översvämningar och hopprepsälskande ungar på våningen ovanför. Däremot, utan den sedvanliga ritualen, så blir allt mycket svårare att tackla. Hela dagen är helt enkelt fördärvad.

Tog en snabbdusch, konstaterade i spegeln att idag var det bad hair day, fått en ungdomsfinne (läs ungdom?.., hur fan de nu e möjligt), på hakan och såg lagom blekfet ut. Uppsynen påminde mer om Magica De Hex än den lilla snärtan som borstade tänderna här igår kväll..

Kastade mig i bilen för att hämta Emma, bagageluckan fortfarande fastfrusen och öppen, plingar lite extra nu för att påminna mig om att den alltjämt är öppen och så kommer att vara, tills flyttfåglarna kommit tillbaka till dessa breddgrader igen.

När jag kommer till Hörnett och kör in i rondellen så svänger det ut en lastbil från Konsumsidan, rakt in i rondellen och spärrar av min väg, och det är då... då man slår på helljuset, lägger sig över signalhornet och bara hoppas... hoppas att han ska bli liiite irriterad och stanna sitt fordon. Hoppas att det är en sån där adrenalinstinn jävel som inte tål att bli tutad på, så att jag får kliva ur bilen och göra upp! Hänger ut genom rutan och räcker finger som en obstinat tonåring. För det är precis på den nivån jag blir, utan min dagliga dos av nikotin.

Men inte då... Fegisen fortsatte mot stan och jag gasade på lite extra över fabriksbron för att demonstrera att här kommer jag, och jag har faktiskt förkörsrätt!!


Fick en cig av Emma, rökte två innan jag gick in på kontoret. Började med en kopp kaffe oich var sen ut och rökte igen, men det spelar ju egentligen ingen roll. Dagen är ju ändå förstörd, morgonrutinen är rubbad och man bara vet att jämjävligheterna kommer att hopa sig, lätt utspridda över dagen.


Varit som en "Bitch from hell" hela dagen på jobbet. Blev uppringd och utskälld av två kunder på förmiddagen. Kände mig så irriterad att jag ringde upp en tredje kund och rappade upp honom. Stackarn, men nu kommer han i alla fall att betala sin oreglerade faktura till mig.  =)

Sa upp mig efter lunch. Min älskade Lolita kom in och frågade mig efteråt om jag var mycket arg, eftersom min röst hade ekat in på hennes kontor.Nutrilätt till frulle i bilen, same fucking procedure till lunch, funderade på eftermiddagen om man skulle kunna blanda skiten med ren vodka, nån slags "sjuttilätt" skulle det bli... Skulle kanske få saker att lätta lite.. Hehe..


Tvärstannade till i Ullånger på vägen hem och inhandlade en 200grams Marabou chokladkaka.


Tänk så lätt livet kan kännas ibland... Mmmmmm...Marabou!  =)

 

 
En gammal mysig morgonrock..

 

Angående melodifestivalen i helgen, så kan jag inte annat än att klippa in min gissning från den 5e februari:


"Omgång 2, Sandviken: Andreas Johnson förståss och kanske Eric Saade, vem nu de e? Skratt.. Till andra rundan: Dogge... NÄÄ..inte med en låt som heter Hippare Hoppare. De e bara för kasst!"


Å vem sa att det va svårt att förutspå detta? ..Skratt...

Har för mig att det var nån ;) som antog att Dogge skulle gå vidare.. men så kan det ju inte ha varit?? Vågen står å stönar, på samma vikt som för två veckor sedan...vet inte hur det kan vara möjligt? Kan det bero på den pågående sammansvärjningen av alla snabbmatskedjor, som just nu passar på att ösa ner reklam i mitt brevinkast med rabattkuponger, att köpa till halva priset på Subway, Max mfl?

Eller så kan det också vara jojointagningen av näring, vilken innebär Nutrilättshitten till frulle, ostmacka till fika på jobbet, Nutriblasket till lunch, chokladkaka på vägen hem.... "Jomen de e ju 10 mil, å man blir faktiskt jämarns hungrig när man svultit hela dagen!"

                              Noterar att jag måste nog se över detta vid tillfälle...Till tröst så kan jag säga att jag gjorde en BMI-uträkning igår, (Body Mass Index: Vikt x (längd x längd) = BMI, och fick resultatet: Normalviktig. Nu var det i och för sig ett ganska stort spann på kategorien Normal.

Såå, om jag nu står på tårna vid nästa längdmätning, så kan jag säkert pressa ner det där jäkla BMIet till Normalviktig i det lägre skiktet också.   ;)

 Jobbade hemifrån idag, underbart när man slipper bilresan och oftast hinner man uträtta stordåd framför skärmen innan kunderna vaknat och telefonen kör igång. Problemet en sån dag blir bara att komma ur morgonrocken. De e lite skämmigt när man sitter i morgonrocken med håret på ända, framför datorn, när sambon kommer hem på lunch.

Ännu mer påtalande blir den "osminkade sanningen", när han några timmar senare kommer hem till middag...Apropå morgonrockar så läste jag i Cosmo, att det mest avtändande som finns är en gammal morgonrock, enligt någon säker källa från en panel av det motsatta könet. En sån där med knytband, som man bara har kvar för att den är såå vansinnigt skön.


Jag har en fotlång, mörkgrå fleecemorgonrock, som varit med några år.. (läs, sen före barnen, järnåldern eller nåt). Denna trotjänare har värmt mig till morgonkaffet och första ciggen på balkongen, under många långa vintrar.

Den har varit med, även här på balkongen, vid skissandet och klurandet av många MVG-projekt under min skolgång, på senare år alltså..  Har ju inte haft den sen jag var barn heller!! Den är minst två storlekar för stor och man kan faktiskt vänta tvillingar i den, om det nu skulle bli aktuellt nån gång.


Jag kan förstå min sambos motvillighet till den, fastän den nu knappt är urtvättad eller blekt. Han hävdar dessutom att den luktar hans mormor??Men.. såvida jag inte nu ska sitta där och kura på balkongen med frost på tånaglarna, i nån sexig liten genomskinlig sak utan foder, så kommer den här morgonrocken att hänga med ett tag till...
Vi är ett vinnande team,  - jag och min mysiga morgonrock! 

 
Poopy Face.. Bajslampor... Jamen de e ju Valentines Day! <3

Först så vill jag lämna en kommentar till min Prinsessa, vet inte om du läste mitt svar på din kommentar:

"I Margit Sandemos böcker om Isfolket, så försvarar Silje sin älskade dotter och häxan, Sol Angelica, med att det barn som ger sina föräldrar mest oro, det älskar man också på ett speciellt sätt".

Och Yes Darling, det var du som var Morrhoppan...

I alla familjer ska det finnas ett svart får och vi får helt enkelt ta på oss den rollen och hålla ihop - vi Morrhoppor!"På fredagen blev det Coctails med Emma, å så Rock Band Night. Har ju hört talas om hennes vinkvällar på hemmaplan med tjejerna, med girltalk och brädspel, och där man helt plötsligt kan morgonen efter vakna upp i stan?


Och efter fredagens bartendertalanger av Emma, så kan jag nog lägga ihop två och två... Emma läste på flaskan och blandade i rask takt 4dl sprit istället för 4cl, och sedan blev det ju helt plötsligt ohyggliga mängder coctail, fick då blanda i mer drinkmix och därefter blev det ju för sött och då blev det mera sprit och sen.. ja ni förstår..


Lördagsmorgonen hade inte guld i mund kan jag medge. Det var seegt. Andreas busade på, (låter som att han är fem år.. skratt) och skulle ha mig att spänna mina magmuskler för att visa rutorna, eller vad vet jag? Dessa magmuskler har vi ju inte sett till, sen den forna filmhjälten Ronald Reagan regerade det stora landet i väst.

Ja, i alla fall så kan man ju inte stå över en utmaning, så jag spände å tog i, å spände... tror inte att det syntes överhuvudtaget, men... Så helt plötsligt skrattar han och säger: "Haha, nu såg jag ditt Poopy-face!" Skratt..    
Poopy Face, Urban dictionary: "A face a baby makes when they are "busy" pooping their pants".
                                                              Skitkul! ...Är min kommentar till det...Söndagen tillbringade jag i sängen, ja menar, äre Valentins Dag så äre. Kollade på Vinterspelen i Åre, som jag missat tidigare under veckan. Kul, men Gunde kan ju vara lite too much Gunde liksom... Ett par filmer å sen, ja sen vare ju faktiskt Alla Hjärtans Dag oxå!! Jo, de e viktigt med presenter å sånt, en sån dag.

Surfade lite veckan innan och hittade faktiskt några riktiga höjdare:

http://www.bluebox.se/showinfo.asp?a05557
Youdoo docka - gör en mini-me! 
...Ehh... Helt vansinnigt! Jag säger bara: Why? Ge mig en rejäl Woodoodocka istället!
(Fick jag faktiskt sist när jag fyllde år... hehe, de e användbara presenter det!)

http://www.presentkuriren.se/presenter/4/575/Karlek/Naughty-Knot.html
Knuten är både lätt att knyta och att knyta upp. Instruktioner om hur du knyter medföljer... *ASG* ..kan se det framför mig: jag, inslagen i ett jämarns presentsnöre, intrasslad och kippar efter luft... No way!

http://www.bluebox.se/showinfo.asp?a04348
Denna var väl den jag mest fastnade för. "Alla män har en – men alla vet inte hur man använder den. Den här boken lär dig de bästa och de populäraste penistricken i hela världen, och lär dig att utnyttja ditt paket till fullo! Det spelar ingen roll om den är liten, stor, hårig eller sned, alla kan göra trick! 
No comments... men antagligen ett MÅSTE i bokhyllan, eller?Så flickor, till poängen här då, vad fick ni i Alla-Hjärtansdags-present? ...Ja jag, jag fick en bajslampa.. Romantiskt värre... Och för den som här inte förstår den interna benämningen, så är det exakt: en P A N N L A M P A!

Som fick ett nytt namn, den gången som Fideli skulle besöka ett utedass i halvmörker, när vi för några år sedan var ute och campade.

Det där med romantiska presenter, det tror jag nog att min sambo har missförstått...

Pannlampa kan ju i och för sig vara bra att ha, när man rengör sifonen i badrummet, ....om man nu tillhör den kinky sorten alltså..Jamen, så var det då måndag igen då, snart helg/snart sommar va? 
Bagageluckan frusit på bilen, går nu varken att öppna eller stänga. För den jäkeln är naturligtvis öppen ett par ynka millimeter och plingar så glatt en liten påminnelse över detta med jämna mellanrum. Trodde i min enfald att jag skulle kunna tina upp bilen, ett par timmar i något parkeringsgarage i Kramfors, men ser ni... Kramfors, de har inga parkeringsgarage..


Jag längtar till sommaren...  
 

 
Fredag, Bävrar å Foppa...

Ja, men då spinner vi väl vidare då på nå helt annat... frrr..  ;)


Bara en liten notis, ang. föregående blogg, idag dök DHL-snubben upp och levererade tre paket till dörren!!  =) Han såg jämarns sur ut. Jag önskade honom glatt en trevlig helg! 
                                    
                                                       Solen skiner..., de e fredag.., och jag hade RÄTT!De är nog nästan så att man måste tas ner på jorden lite...


Å togs ner på jorden, eller rättare sagt upp i luften, det gjorde jag igår kväll. Stod i badrummet och borstade tänderna i godan ro, när Emma smyger upp bakom mig och tvärsnusar mig i nacken. Ni vet, så där läskigt. Jag studsade rakt upp, spottade, fräste och drog naturligtvis ner tandkrämen i halsen...

Hade fortfarande halsbränna en halvtimme senare och Andreas rekommenderade då att jag skulle dricka vatten. Men vafan, då löddrar ju skiten!!

Det har faktiskt blivit lite av en sport här hemma, att just gå på mig. I lördags vaknade jag av en kamerablixt som brann av i fejjan. Slog upp ögonen till skrattet av Andreas, som utbrast att: "jag fick bara lov att fota dig, du såg ut som en bäver!!"   ..Eh,.. en bäver?!?  
Å då snackar vi inte "Nice Beaver" här INTE...    
 
                                                  Jooru.., då har man ju lätt för att hålla sig för skratt...
OS i Vancouver står för dörren och för mig brukar de flesta aktiviteter där passera, utan något större engagemang, förutom hockeyn då förståss. I år blir det till att sprätta ölen och chipspåsarna (Oops!..läs nutrilätten..), nattetid, eftersom det mesta kommer att utspela sig, ungefär när tidningsbuden kliver upp.

Tror att det blir ett par tuffa veckor, jag som är sååå kvällstrött. Hur ska man kunna hålla ångan uppe i en semifinal kl. 03.30?? Framåt tredje perioden lär det väl kvitta vem som vinner och om Foppa stukat tummen? Då snarkar jag i soffan..

Detta är väl de enda veckor man önskar att man skulle ha ett nattskiftsarbete, med att stillasittande övervaka en tråkig monitor nånstans...


Ja, The Foppa has landed i Vancouver, det e väl det viktigaste. Han hade tidigare idag 92,8% i en omröstning av Aftonbladets läsare, om vem som skulle bära svenska OS-fanan. Det säger väl en del... Den svenska OS-medaljen i ishockey ligger helt i händerna på honom, stackarn.. Eller är det att dra Tre Kronor över samma kam som MODO?

Ikväll blir det inte OS i alla fall, invigning 03.00, Nej tack! Väntar nog på Sveriges damer mot Schweiz imorgon.
Ha en trevlig helg allihopa!

 

 
Klimakteriekossor, PMS och hormonstinna Pubertetsmonster...Fick ett frispel idag på jobbet. Har kontoret en trappa upp, finns både hiss och trapphus, å likt förbannat så står DHL där varje dag  vid min dörr med talonger att skriva på, för några jämarns paket som ligger nere i trapphuset! Idag brast det totalt när en snubbe ringer på dörren, trycker upp en kvittens i ansiktet på mig med ordern: "Skriv på!"

Frågade var paketen var och han svarade surt att de står där nere. Jag frågade varför, eftersom jag bor här uppe och kan väl ändå inte skriva min namnteckning och kvittera att jag mottagit något jag inte ens vet om det existerar?? Han svarade då att "Ja inte tänk ja bära upp dom ialla fall, fan de ä snart som att man ska handla och stoppa in i kylskåpet åt er."


Jag log mitt professionellaste leende, ni vet, som en avvaktande kobra, som bara väntar på den rätta vinkeln, sekunden innan den hugger sitt byte. Frågade lätt "och vad var det du sa att du hette?"...  Mohahahaa... Han svarar, och vet ännu inte att denna kvinna, är en Bitch, hon har gjort detta förr, hon har gått genom eld och vatten för att bevisa att just HON HAR RÄTT! Hon har skrivit insändare till ÖA, varit med i Sverker Olofssons PLUS, suttit i möte med rektor och hela lärarkollegiet, på varje skola hennes barn passerat, ja hon, hon.. HON är en SKORPION med PMS!!!

Följde faanstyget ner i trapphuset, synade paketen och skrev på kvittensen. Baxade in skiten i hissen. Åkte upp, lämnade paketen åt sitt öde - och ringde till DHL...

Där träffade jag på en mycket sympatisk kvinna i kundtjänst, eller... hon hade nog varit med ett tag människan, kände direkt igen mig på rösten... en kvinna som ALDRIG ger sig.. en kvinna på gränsen till... Hon tänkte nog att det var lika bra att krypa till korset på en gång! Hon bad om ursäkt, sa att naturligtvis skulle de alltid leverera till min dörr och ringde dessutom upp mig en gång till, för att jag inte skulle behöva vänta i telefonen, och undrade om jag ville lämna en anmälan mot chauffören.

Någonstans där kände jag väl att "Skärp dig nu!" och svarade med sammetsröst, för att jag än en gång fått min vilja fram, att "Inte då, informera bara den där chauffören om vilka regler som gäller och att han faktiskt har ett serviceyrke."


Konstigt hur man, från att sitta lugnt vid sin dator, kan förvandlas till en eldsprutande drake på bara några sekunder..??


Påminner mig om yngste sonen, som på sistone förvandlats från den här glada och nöjda lilla killen, till en kraftuttrycks-orerande och skrikande, 190 centimeters galning som stormar från middagsbordet var och varannan dag, i ilska över att någon sagt något fel eller uppmanande till honom. Han blir djupt sårad när man skojar med honom och hysteriskt förbannad vid minsta motgång. Svår att nå och svår att förstå...

Samtidigt är man ju rätt dum i huvet som tonårsförälder, har hela tiden fel åsikter i alla viktiga frågor, som att vara ute hela nätterna, lifta till huvudstaden, köpa alla tvspel som överhuvudtaget släpps i detta avlånga land, eller huruvida man kan vända tillbaka dygnet först framåt tisdagar.

Nu tror jag ju inte att jag är den enda morsan i stan, som enligt barnen "inte har alla indianer i kanoten." Det går över, ja det gjorde ju det för de andra två, så de bör ju göra det med "lilleman" oxå... Hör ju lite varstans att man inte är ensam: Syrran benämner alltid sin 15-åriga dotter numera som "den där Morrhoppan!".

Det är tufft att vara tonåring, att känna sig felbehandlad och oälskad, som tur är så går det ju över. Likaså att vara tonårsförälder, helt plötsligt är det också förbi.


Ja. det börjar med pubertetsmonster, går över till PMS och sen så får man väl skylla på att man är en Klimakteriekossa, vad vet jag...

Huvudsaken är att man får bli så där vansinnigt skönt arg så att man ser rött, skrika och rasa av sig en stund, för att sedan bli som en kattunge igen...     


Mjau...  ;)
 

 
Skåningar, P4 och Shakira...

Helgen förflöt i sakta mak, eller den gick egentligen alldeles för fort, som vanligt...!


Siss på middag på lördagen, laddade självklart inför melodifestivalen på SVT. "Same procedure as every year", ja äre melodifestival, då tinar syrran fram. Finns ingen som är bättre att dela hatandet, risandet och rosandet med. Hon förstår verkligen hur viktigt det är med rätt utstyrsel i denna tävling och kan bara med en liten rynkning på näsan, döma ut en deltagare efter de första tre tonerna, utan att blinka. Det e kvaliteer de, när de verkligen gäller! Inte ett dugg intresserad av att lämna sin röst, utan älskar som jag, att hata att.. FEL LÅT VANN!

Det visade ju sig att någon Saida är jag ju inte, endast 50% rätt av finalisterna, men å andra sidan kanske det är hyfsat om man inte hört låtarna innan?

Hittade en ny favorit: Shakira, eh läs..Pritchard, (gick inte ens vidare förståss, va dumma folk är!) är nog den som kommer att spelas mest på dansgolven och säkert dra in en hel del stimpengar i radio. Det kommer naturligtvis de två finalisterna Ola och Karl-Fakir Jonsson oxå. De kommer att vevas i rix topp-sex-klockan-sex i måååånga veckor framåt. Har ni tänkt på det, att det är alltid samma jäkla sex låtar som bara byter plats i den topplistan? Ny musik, (eller åtmionstone sen ifjol) spelas om och om igen...

Har börjat lyssna på P4 i bilen på morgonen, till Emmas förtret. Förstår inte varför hon opponerar sig egentligen, eftersom hon alltid sover innan vi passerat Själevad, men hon säger att "P4, det har med åldern att göra." P4 går ju lite långsammare och där talar de också med en dialekt man förstår, (inte den jämarns skånskan som P3 envisas med att alla programledare ska utöva??) och man får som en bonus, hela tiden en omedelbar uppdatering på trafikrapporten. Ja, jag försvarar mig förståss med att efter Docksta finns det ingen radiokanal överhuvudtaget att ratta in, förutom P4 då, och de stackars människorna som bor inåt Kramfors, de lever i total radioskugga..


Kände mig förresten mycket smalare i fredags, efter en veckas Nutrilättsnusk. Ändrade dock uppfattning när vi slantade in en ny våg på Claes Ohlsons på lördagseftermiddagen. I och för sig så intogs det en hel del under fredagskvällen, men ändå?? Andreas hade dessutom mage att påstå att den nog var en glädjevåg, eftersom han tyckte att han i själva verket vägde mindre än han anat. Pytt! Bestämde mig genast för att den lägger på minst fem kilo och sen var det ju då fritt fram att stoppa i sig ALLT man kom åt under helgen, för det var ju inte såå illa som man trodde, eller?


Kände mig lite lätt illamående när jag vaknade på söndagen, men bjöd in mamma på fika, så var ju den dagen biff på kalorier den oxå!

Ny vecka, nya upptåg. Går in med liv och lust i den, för att säkerligen plana ut framåt torsdag, med ambitionerna och visionen med att vara "slank som en jakthund innan sommaren"...
 

 
På med boan.. nu är det glitter å glamour!!


Melodifestivalyran har nästan undgått mig i år. Det kan ju vara för att man knappt sätter sin fot nere på stan, utan mestadels sitter i bilen. 100 mil gjorda den här veckan och det är ju precis en normal resvecka till jobbet. Bara tanken att man sitter ca 10 timmar i bilen varje vecka, mer än en arbetsdag, får mig att inse att jag måste nog ha jävligt roligt på jobbet.
Å de har jag ju faktiskt...  =)


"Dolphan" oxå på besök i stan, ligger väl lite bättre till nu för tiden än då det begav sig, när han vid en intervju hade glömt sitt modersmål, på bara några få månader "over there". Såg honom på Hotell Kramm en morgon i höstas, ja, han är ju ursprungligen från trakten där, och det va ganska coolt att då tala om för tonårssonen att jag morsade på He-Man, Master of the Universe imorse!!!


Hörde förresten att han är den enda som gått ut Ådalsskolan med 5.0 i snitt. Så helt tappad kan han ju inte vara. 
                                                                                      Jag gillar Dolphan ja..  =)
Ja, dokusåpan har ju anlänt till stan denna vecka och hysterin breder ut sig. En symbios mellan SVT och media har skapat detta till senvinterns, eller varför inte årets, höjdpunkt inom Svensk Television.


Jag känner numera att man bara kan titta på startfältet varje år, och utan att överhuvudtaget höra en enda låt, lätt förutspå vem som går vidare? Har jag fel? Ja, det ser vi väl om några veckor.


Roade mig i alla fall med att titta över deltagarna och här är min vilda gissning:


Omgång 1, Övik: Till finalen går Ola och Ekborg (skulle inte förvåna mig om Ekborg tar hem hela rasket..) I alla fall Jessica Andersson till andra chansen, Dansbands-Jenny nånting kan nog säkert plocka en plats i den den rundan oxå. Hörde faktiskt på radion imorse att hon hade så höga klackar att hon inte kunde röra sig på scenen. Go girl!


Omgång 2, Sandviken: Andreas Johnson förståss och kanske Eric Saade, vem nu de e? Skratt.. Till andra rundan: Dogge... NÄÄ..inte med en låt som heter Hippare Hoppare. De e bara för kasst!


Omgång 3, Göteborg:
Darin och Alcazar  ....*gäsp*  Crucified Barbara lät kul, säkert andra chansen.


Omgång 4, Malmö:
Jöback, den sötnosen går väl hem i stugorna. Sibel var väl gullig, har jag för mig? Hänger ju inte med i Idol-Dancen på skridskor eller räls, som pumpas ut på bästa sändningstid på fredagarna, och då har man ju heller ingen aning om vem som är vem i Sveriges artistelit.

Såg förresten en bild på deltagarna i Noll Disciplin, grabbarna som ger snedluggen ett ansikte, och fick en flashback från 80talets syntpoppare. Fniss... det är "tre för en" hos deras frisör, ja det måste helt enkelt ses!


Dessutom känns det väl ändå som att man hört alla låtar förut?


Men någonstans så ska vi väl ändå gosa ner oss i soffan och på bästa sändningstid risa och rata dessa människor, läs artister, som ställer upp och harvar år efter år, kasta oss på telefonerna och rösta på den som vi i vanliga fall gillar mest annars, eller inte rösta överhuvudtaget.

För att sedan högljutt protestera att fel låt vann och "det här går ju aldrig hem i Oslo" och slutligen någon gång i maj skylla på de nya Öststaterna eller nåt, som bara röstar på varandra och inte på den bästa låten..


Elisabeth Andreassen har deltagit i spektaklet tio gånger, men då har hon också vunnit hela skiten 1985, så det lönar sig tydligen att tjöta på...Ja, men då svidar vi väl om till feststassen och korkar upp skumpan, för nu blir det åka av i årets karusell.


Här ska det åter igen kuppas, förtalas och nakenchockas i flera veckor framöver.   ...Skåål! 

 
En tusenfoting på skridskor...

Slantade in ett par skor idag. Inte för att jag behöver nya skor. Nej, med handen på hjärtat skulle jag nog kunna utrusta ett mindre land, med icke fotriktiga skor, och med helt vansinnigt höga klackar. Dessa godingar, se bild, kommer jag antagligen inte att promenera någon längre sträcka i...

När Andreas ofta påpekar detta och frågande tittar på ett av par av mina nya älsklingar, så måste jag gång på gång försvara att jag är en tusenfoting och behöver alla dessa små sötingar.


I helgen tänkte jag faktiskt göra en liten utredning i klädkammaren och röja upp lite. Just nu är det någon som gjort en strike längs hela skoraddan och det är väldigt svårt att matcha ihop ett par.
                                                       Då är det ju ändå tur att man köper många snarlika...
Hockey ikväll... =)  Laddar upp med Tex Mex. Mailade redan på förmiddan en länk till sambon: http://www.tasteline.com/Inspiration/Vardag/Tex-mexfavoriter/  med smarriga recept, föreslog till och med Mojitos och mig endast iklädd sombrero. Allt för att undvika kött, paprika å shit rester från i tisdags.. Glömde nämna då att det var gröna syrliga äpplen i den grytan och dessa har numera gått över till äppelmos.


Hoppas på en bra match, likt den mot HV71 för någon vecka sedan. Då var det roligt att titta på hockey igen och man kände sig lite lagom stolt att komma ifrån Foppaland och Örnsköldsvik, som får stoltsera med denna proffstrio i första kedjan, Foppa, Sundström och Näslund. Bortglömt var "den gnälligaste spelaren i eliserien" och den långa skaderapporten på comebackernas Foppa.


När vi sedan laddade i lördags med Pizza, Bärs och ett oövervinnerligt MODO, som skulle peta ner Frölunda för gott och då komma upp på slutspelsplats för första gången sen i september, så grusades förhoppningarna ganska snart med en oavgjord match där båda lagen ville lika mycket, eller lika lite??


Lätt att sitta framför tvn och gnälla förståss, när man själv inte ens kan åka skridskor, än mindre passa en puck! "Det där gjorde VI bra och fy fan vad DOM spelar dåligt", skrålas det från vår tvsoffa.

Själv är jag som Bambi på hal is. Vet inte varför man inte lärde sig sånt när man gick i skolan? Kan det ha varit hjälmtvånget och att man blev ful i håret? Samtidigt som man antagligen hade profilen av en äggsjuk höna, där man gled fram utan att kunna stanna, och det gick ju faktiskt inte för sig...
                           Eller..., så är det helt enkelt omöjligt, om man nu är en tusenfoting?


Ja, eftersom nu Andreas har några år bakom sig i hockeyrinken, så har jag bett honom om en liten kurs i skridskoåkningens grunder. Skulle fått den utbildningen på Hôtel de Ville i Paris, men de va ju så jämarns kallt att vi beslöt oss att fokusera på de franska vinerna istället. =)
Nä, nu laddar vi inför ikväll och ger faan i nutriletten... den vinner man minsann inga matcher på, och nu är det allvar!!


 
 

 
Bivack och Choklad...Började morgonen med att baxa ut bilen från min parkering i vanlig ordning.

Kurade i Övik, onsdag och torsdag förra veckan, då de annonserades Klass 1 Varning längs hela Norrlandskusten. Min chef tyckte det var vansinnigt roligt, och tyckte att "om nu Eva inte kan köra en 4W Jeep, så kanske vi ska byta den till en liten Polo?"
 
Det resulterade i alla fall i att jag, eller.. läs Emma, fick skotta ut den överplogade bilen på fredag morgon. Och idag, tre hela arbetsdagar senare, så ser min förhyrda trehundrakronor-i-månaden-parkering fortfarande ut som ett misslyckat bivackbygge. Så det blir till att baxa in och ut bilen morgon och kväll i en halv meter snö.

Då är det en himla tur att man inte rullar runt i en liten Polo.. =)


Vikt och allmänt intag: Intet att tillägga!

Nutriletten smakar skit, så det blir ju ingen "påtår" av den inte. Fattar inte hur man kan deklarera något till chokladsmak, som i själva verket genomsyras av banan?? Det finns nog t.o.m. upptaget på Wikipedia att Eva äter INTE bananer! Tillverkaren av detta, näringspulver för viktminskning med mycket lågt energiinnehåll, borde kontakta någon tillförlitlig källa, som Marabou, eller ännu hellre: www.chokladorama.se eller www.ogon.nu för att få sig en liten "hint" över hur choklad ska smaka.

Tanken har faktiskt slagit mig, att man skulle kanske kunna blanda bara lite lite O'boy i frukostshaken...  ;) 

 
So far so good...


Bytte batteri i vågen, det tredje platta femtiospänns myntbatteriet på två veckor, ..och skiten fungerar fortfarande inte!

Maybe, its a sign??   ;)     -Nej, man får inte tappa farten redan på dag två.

Tänk: Det som göms i snö tinar upp i tö, för visst är det väl så? När man nu ska komma i något svalare och lättare, än tjocka mysiga koftan, så är det bara att bita ihop.
Skratt, om man biter ihop, så kan man ju inte stoppa i sig nåt i alla fall...

Fast varför blir det alltid skrik å panik varje år i februari? Minns för två år sedan när jag deklarerade för min yngre bror att: Nu jävlar är det Beach'08 som gäller! Nu ska man bli slank å vältränad som en jakthund! Och han bara svarade lite torrt, "men fan syrran, du e som Botniabanan, de där e ett projekt som aldrig blir klart!"

Nutrilettshake till frulle, intogs i bilen på väg till jobbet. Har ju 9 mil att roa mig på, så då kan man lika gärna äta frukost under tiden. Behöver jag nämna att jag kör själv? Samtidigt som jag pratar i mobilen, styr med knäna medan jag läser mailen, surfar och skickar sms. Fastän jag bedyrarar gång på gång för min mamma att jag har ett headset..

Sallad till lunch... fan nu låter jag som Bridget Jones ändå... och kött med paprika å shit till middag.


So far so good alltså!
 

 
There's a new babe in town!OK, nu är det väl ändå dags att titta över vikten?

Ursäkterna har haglat de senaste veckorna. Från att "jomen, jag fodrar ju, så där lite lagom under hösten, det blir ju kallare", till att "innan jul är det ju ändå inte lönt". Därefter har det varit resa till Paris, diverse förkylningar, samt att vågen varit trasig, och att "man måste ju ändå starta på en måndag".

Ja listan kan nog göras hur lång som helst.

Förra veckan så blev det plöstligt påtagligt, när profilen inte såg ut som jag tänkt mig, trots shape-up-strumporna.

(Skänker ändå ett oändligt TACK till den smarta jävel som kom på Shape-up-strumpan!)

Fatta va man skulle tjäna pengar om man var i strumpbranschen!! Engångsartiklar för en hundring styck!


Nu ska de i alla fall göras ett ryck! Lägger ner alla äckliga snabbluncher och hamburgare på Ullas Matbar, slut på "va i hela friden ska vi äta till middag? - Hämta pizza!" och framför allt: det jämarns "Fredagsmyset" med ost, kex och choklad i mängder, nedsköljt med BaginBox i lagom prisklass.

Kommer inte att räkna kalorier, cig och promille, a la Bridget Jones, de e bara såå trist...
...........................Vi får väl se på nån vecka hur det förlöper!

Gjorde det återkommande besöket hos frisören idag också, stora förändringar på en och samma dag!

Att få sitta och bli ompysslad av min fantastiska följeslagare, som genom åren stått ut med alla mina hårnycker och med ett oändligt tålamod låtit  mig förändras från svart till rött till svart och sen till slutligen blond. Samtidigt som hon, likt en terapeut, tålmodigt lyssnat på alla mina små bekymmer och glädjeämnen.

Ni frisörer har nog en speciell ingång till himlen...


Summan av dagen blev två shakes Nutrilett.. (uäck!) Avslutade med skinksnitzel, ugnsgratinerade tomater och ett glas vin till middag.


Känner mig lite lättare och mycket snyggare!

 

There's a new babe in town!RSS 2.0