Har ni blandat er Cosmopolitan?

Med stor risk att avslöja hur ytlig jag egentligen är, så måste jag ändå få med denna..... 

Har ni blandat Cosmon tjejer?Måste bara få slå ett slag för "Thi Movi" SATC 2, som har premiär den 27 maj.


http://www.sexandthecitymovie.org/

Redan bokat date med Hunny Bunney. Det blir middag och Cosmopolitans förståss.


4 cl Vodka
(eller citronvodka om man vill)
2 cl Cointreau
4 cl Tranbärsjuice
Saften av en halv lime

Blanda eller skaka ingredienserna i en mixer med grovkrossad is.
Häll upp i coctailglas och dekorera med citronskal.  eller för den late: Färdigblandad Smirnoff Cosmopolitan. 

TIPS: Försök inte döma ut en turkisk bartender som dum i huvet, för att han inte kan blanda en Cosmopolitan... skratt, det tog tjugo minuter innan jag fattade att han var inte okunnig, utan det går helt enkelt inte att få tag på Tranbärsjuice i Turkiet!!
Jag behöver väl inte nämna att han tyckte att jag var ganska du i huvet?  ;)
I väntan på detta så får vi krypa upp i soffan med gamla serieavsnitt och Ben & Jerry´s förståss.
 
 

 
Från Maskros till Tussilago... eller, En Prinsessas DagbokSom vanligt så har jag tusen och en ursäkter för att jag inte har plitat ner mina rader, men för att inte riskera att låta som en gammal och repig grammofonskiva på repeat, så ska jag inte heller ta upp dessa.Livet rusar på, ja visst gör det väl det! Nu är det vår igen. Helt underbart! Tycker verkligen inte om vinter, men nu blir det åka av igen, med allt som grönskar, sol, värme och mjukglass!

Känns faktiskt som att det blir bara oftare och oftare jag får säga, att nu är det vår igen?? Det går fortare och fortare liksom.. Shit, låter som att jag fått åldersnoja... kanske någon kris på gång?
Skratt, tror inte det va....  =)
Insåg häromdagen, att det tagit mig 42 år att komma hit! Att gå från Maskros till Tussilago. Ja jisses, det har varit en rätt brokig resa, långt från "All inclusive" eller ens halvpension.


En arbetskamrat hade sin lilla dotter, som nyss börjat skolan, med sig på kontoret en dag. När vi sitter i köket på fika så bubblar hon på om allt och inget, varit till tandläkaren och kollat upp tandtrollen, fått en tatuering för duktigt utfört arbete... Ja, då inser jag, ..den lilla tösen är fortfarande kvar i Prinsessaåldern!! Den där underbara tiden, där allt är rosa, fjärilar och enhörningar. Helt underbart! Långt från tonårstid eller vuxenliv med vardagliga problem. I en helt annan dimension än vulkanutbrott, världssvält, sjukdomar, krig och fula gubbar.

Tänk om man kunde få konservera dessa små prinsessor och skydda dem från allt som de har framför sig!


Vad ger vi dem på vägen? Vilken spegelbild och modell skapar vi för dem att jämföra sig med och att anpassa sig till?Jag fick min första Barbiedocka när jag var sju år. Egentligen var det nog en Sindy och jag fick välja den själv på Färg och Pappershandeln i Husum, som också var den enda butiken som krängde leksaker på orten, i utbyte mot att inte åka till Övik på Barnens Dag.


Det har hävdats att en Barbie är så smal, att alla hennes inre organ inte skulle fått plats i henne, om hon varit levande. En teori säger också att om Barbie hade varit människa så hade hon varit 180 cm lång och vägt 39 kg.

Den modellen klär alltså våra Prinsessor av och på, i oändlighet, och blir "ett" med i lekens värld??

 Det tog mig mina första trettio år för att släppa alla "måsten". Från kravet att ha det perfekta utseendet som tonåring, till att vara den perfekta mamman, väninnan, dottern eller sambon/hustrun, till att vara mitt perfekta MIG!


Till att idag, ytterligare 12 år senare, kunna titta mig i spegeln, skratta och säga till mig själv att "This is IT, Baby!"
Dont worry, be happy..   =)
Helt underbart, att kunna känna att jag duger, jag är bra och det är inte bara mina närmaste som tycker om mig.
Jag kan tycka om mig själv!!
En liten anekdot kommer upp, när jag nu ändå är inne på prinsessor. Min systerdotter nummer två hade det inte så lätt som liten, att nu komma tvåa och alltid vara för liten för att leka med de andra, stora kusinflickorna. Varenda gång vi sågs så tog jag upp henne i mitt knä, kramade henne och kallade henne "Prinsessan".

Tills en dag då hon satt i mitt knä i vanlig ordning och hon böjde sig fram och viskade i mitt öra: "Eva, du måste veta en sak, egentligen så är jag ingen Prinsessa". Hon tittade lite oroligt på mig, helt allvarlig och sådär lite forskande..  Hur skulle nu den här knasiga mostern ta nyheten? 

Skratt, jag svarade henne, att "Du är alltid Min Prinsessa! För det är ju så, att trots att de små Prinsessorna växer upp och under en tid förvandlas till blodtörstiga och galna Morrhoppor, så är och förblir de alltid Prinsessor, innerst inne..
Jag har då i alla fall bestämt mig! Jag kommer alltid att fortsätta att vara en Prinsessa, om så kronan numera är en aning repig, lite oputsad och emellanåt hänger lite på sne.  ;)

 


Så, stå på er alla Prinsessor därute, DU inte bara duger - DU är BÄST - Varenda dag!

 

Livet är ju inte en bara resa till graven, med syftet att komma dit i en attraktiv och välbevarad kropp.

Det handlar om att glida in sidlänges med en chokladkaka i ena handen, en flaska vin i den andra, fullständigt slutkörd, totalt utsliten, skrikande:
'Yooho, kan nån ge mig lift!


  
 

 
Moder Jord...

Helgen förflutit lugnt.... inte nåt större intag på påskägg, tycker att de här sockeräggen i kulörta färger inte ens kan benämnas som godis, ja menar... de e väl förjävla äckligt! Trots det, så hade vågen ändå krypit upp några hekto när jag äntrade plattan imorse... O.o  

På min våg finns det två små dekaler, den ena visar att man inte får slå på den med hammare... hehe, kan förstå varför!! Och den andra visar "slippery when wet"!?! Men snälla nån, det finns väl ingen som kliver på vågen blöt??? Inser ni hur mycket ett blött hår kan väga??  Fniss....

Jo, nu e de i alla fall bråttom kan ni tro och jag intalar mig själv att imorgon är det MÅNDAG med stort M... nja inte Mmmmm alltså, hehe alltså.. Mmmm Marabou.. kommer vi inte att se på en överskådlig tid framåt. Nu jävlar blir de åka av om de ska bli nån Beach2010!


Hjälpt mamma idag att fixa en egen blogg. Är hon inte coolast va? Introducerade Fejjan för henne för nån månad sen, men hon är lite som jag, vill egentligen bara prata om mig själv.. skratt. Så nu är den där: http://ingridspetunia.blogg.se 
Gå in och kolla hennes trädgård!!

Förstår egentligen inte hur hon bär sig åt. För här faller minsann äpplet långt ifrån hennes träd eller trädgård och de gröna fingrarna kommer antagligen bara i varannan generation eller nåt. Kimpan är ju ganska intresserad och om man har en krukväxt som gått i koma, så kan man bara ställa in den på hans rum, så tar den sig efter några dar. Annat är det hos mig. Kan inte ens hålla liv i en svärmorstunga och de få växter som bor hos mig, de vet minsann att är det vattning, så suger man åt sig. För det kan dröja läääänge tills nästa gång det ramlar lite fukt å deras väg.

Mamma hon sår frön och driver upp plantor för sommaren, ja och då menar jag inte vanliga små plant som man kan köpa hos vilken handelsträdgård som helst. Här snackar vi kraftiga små buskar som sprudlar av liv och kan knäcka vilken florist som helst! Om de då inte hamnar i min lilla balkonglåda förståss, för då e de slut på de roliga, och inom kort så är det bara några skrumpna stickor kvar.

Hade förresten en Yuccapalm en gång, som verkligen sett sina bästa år. Till och med katten hade gett upp sitt evigt tuggande på den. Mamma förbarmade sig över den och vips så blev den ett stort och ståtligt träd, ja de e sånt man inte fattar....

Trots det, så är det ändå "moi" som alltid får det stora förtroendet att vara blomvakt när hon åker på semester. Å då menar jag inte nån repa på sommaren med husvagnen, nej, det är alltid i MARS månad, som jag får den högaktningsfulla uppgiften att hålla koll på "Plantskolan". Här är det gröna lådor i rader och i alla hörn, med små små spröda skott i, som man bara kan blåsa av med en lätt pust eller rent av döda, med för stark stråle vatten. Varje år så meddelar jag förståss att ansvaret ligger inte på mig, utan det som lever när hon kommer hem för hon nöja sig med. Trots det så blir det jag nästa år ändå. Tack mamma, för att du alltid tror på mig!

Nä nu blir det en del till här av Millenniumtrilogin.. Jag är ju lite efter som vanligt och har inte hunnit tugga mig igenom den ännu.


Simma lugnt allihopa, å glöm inte vattna blommorna!
 

 

 

 
Kvasten oljad, avgång Blåkulla i skymningen! Emma jamar i baksätet förståss... =)

Skärtorsdag, en av årets bästa dagar! Inte för att påskfirandet är någon stor tradition i min familj, utan precis tvärtom, en längre ledighet, som faktiskt är LEDIG!

Det flesta av årets övriga ledigheter och helgdagar rundas snabbt in av familjemiddagar och diverse aktiviteter. För att inte tala om de långa förberedelserna inför dessa, med bakning, städning, matlagning, pyntning, julklappar... Ja, det är inte konstigt att när den stora ledigheten äntligen står för dörren, då är man färdig att kasta in midsommarkransen, dra för julgardinerna och krypa till kojs, och vänta in den lugna vardan igen.

Just påsken innebär en längre helg av allt och inget, för alla att fylla med precis bara de vänner och släktingar man verkligen vill umgås med och utan krav. Det enda som årligen brukar stå på vår agenda är årets Hajk. Det innebär promenad med mina syskon, upp till Sundstjärn i sakta mak, pulkaåkning och korvgrillning. En riktig höjdartillställning, om vädret så tillåter. Kanske man till å me kan hoppas på en solglimt under långfredan?

En liten repa till mamsan ska också göras. Hon fick nämligen en digital fotoram av min bror i födelsdagspresent, i mitten på mars, och därefter är det naturligtvis ingen som förbarmat sig över henne och visat hur man kopplar och lägger in fotona i den, så nu ligger den bara där och dammar. Mamma är inte riktigt kompatibel med teknik. Hon kämpar på, men blir lite feg när det gäller nya ting. Så där får man göra en insats i helgen, samtidigt som hon också fått upp en ruta på datorn igen.  ;) 
Dessa rutor.. och självklart är dessa alltid på engelska...

I övrigt, så blir det ganska lugnt i Påsk...


Funderade faktiskt imorse över hur vi fick våra påsktraditioner. Ja, alla har väl fått en grundlig redogörelse av Svenska kyrkans version varför vi ska fira denna helg, men de övriga attributen..


Googlade naturligtvis på det, som den kunskapstörstande kvinna jag är..  ;)  å här kommer det:

"Påskriset ska inte förväxlas med fastlagsris, men vi antar att det ändå kommer därifrån. Fastlagsriset förekom i en gammal sed från 1600-talet, som innebar att man risade varandra, dvs att husfadern piskade familjemedlemmarna med riset. Det skulle vara en symbolisk påminnelse om Jesu lidande. Risningen har även påståtts vara livsbefrämjande och lyckobringande."

Får mig genast att tänka på Hans Scheike, som under 80-talet blev känd som ledare för sexsekten och piskade kvinnor på nån ödslig gård i Bergslagen. Verkar ju sunt eller? Å sen, så pyntar vi riset och ställer det på köksbordet? Känn på den, när ni dekorerar riset nästa gång!


"Idén med Påskkärringar anses komma från 1600-talets häxor. Gästabud hölls på en plats, som ofta kallades för Blåkulla."

Kaffepannan är ett attribut som ofta förekommer i påskkärringens utrustning. Varför vet jag inte, då vi inte ens drack kaffe i Sverige under 1600-talet? Inte heller finns de svarta katterna omnämnda i några gamla rättsprotokoll, men ja här klär vi då ut barnen till en tiggerirunda hos grannarna. Kul.. ja, det är det väl.


Påskharen, vilken inte har spelat någon stor roll i mina barns liv, kommer från Tyskland och lanserades naturligtvis av godis och leksaksindustrierna, som en påsksymbol. Why not?

Lika bra har det inte gått för Påskhönan, tuppen och kycklingen, då jag inte kunde hitta ett shit om dem på Wikipedia. De finns överallt, men ingen vet varför?
Ni som vet, skriv en rad...


Vi knökar antagligen i oss Påskäggen pga att påsken markerar slutet på fastan, och lanthönsen börjar samtidigt då att värpa och fortsätter naturligtvis värpa även när människor fastar, så därför fanns det mycket ägg över vid denna högtid och då tyckte vi väl att det var passande att bättra på kolesterolen med anledning av detta och i övertygelse om att ägg symboliserar återfödelse och fruktbarhet.

Passar ju bra på våren. 2000 ton ägg går det åt i Sverige under en vanlig påskvecka.


För att inte tala om allt Påskgodis vi sätter i oss! 17 kg per person och år ligger konsumtionen på av godis i Sverige och jaa, med handen på hjärtat: Varje gång jag städar ur bilen, så inser jag att det kan nog vara en korrekt siffra...


Nu är det bara april och maj kvar innan Beach2010 ska vara i full gång och det börjar bli liite bråttom här. Skyndsamt ska jag ta itu med mitt nya liv, ..igen??
(Känner mig lite skitzo med alla mina nya liv.)

På måndag efter påsken får det bli, inte en dag senare! ..eller förresten, måndag är ju röd dag, tisdagar funkar inte som startdag, så på MÅNDAG den 12 april blir det av!
Om inget oförutsett händer då förståss...  ;)


Till sist måste jag ju också nämna, till er som ännu inte upptäckt Magnus & Selma Inredning.
Ta en titt in där på de fina hönorna och äggen på http://www.magnusochselma.se
Kör försiktigt i helgtrafiken och Ha en GLAD PÅSK allihopa!


 

 
 

 
RSS 2.0