Semestertider är bråda tider...

Läste i 7an att man inte ska lägga några större projekt under semestern. Den förnuftiga Märta menar på att man inte ska flytta vardagen och jobbet till semestern utan istället ta vara på tiden med varandra. Inga altanbyggen, renoveringar eller ommålning av huset utan istället mysa och jobba på sina relationer. Helt rätt förståss, trots att jag kan tycka att semester kan vara nog så prestationskrävande och lite ångestladdat utan fix och trix på hus eller sommarstuga.


Det första avgörande beslutet dyker upp redan i mars eller varför inte redan efter nyår: När ska man förlägga semestern? När blir det sol, varmt och vackert väder? Precis till midsommar kan ju va fint, men också jäkligt kallt och trist om inte sommaren kommit igång på allvar? Juli är väl känt för att det ska regna under den gamla s.k. industrisemestern. Så ska ju ungarna sommarjobba. Augusti, ja men då kan ju ibland rätt omgående börja kännas höst och barnen ska börja skolan. Helt omöjligt blir det dessutom att få flera familjmedlemmars semesterperioder att hamna någorlunda samtidigt...


Sedan, ska det tas två, tre eller t.o.m. fem veckor? Ska man dela, helgardera sig för vädret under alla tre sommanmånaderna eller gå "All Out" och köra hela rejset på en gång? Nån expert sa att man bör ta ut minst tre sammanhängande veckor på året för att få sin vila och helt kunna koppla bort jobbet.


En fyraveckors semester kan te sig nog så stressande när dagar av regn rinner förbi och ledigheten bara krymper i takt med att kraven höjs att "Nu måste vi verkligen hitta på nåt!" Få ut något av semestern, se nåt, uppleva nåt, eller åtminstone ha några foton att visa upp i höstmörkret!!


Samtidigt ska det träffas, fikas, grillas och umgås för glatta livet, gärna med alkohol till då förståss, vilket resulterar i att semestern glider sakta över i en dimridå av grillrök och alkoholrus.


Stadsfest, Gatufest, Hamnfest och diverse festivaler. Camping, Grillfest, Grillöl, bara ut och äta en kväll, bara ner till hamnen och ta en öl, ja till och med vanliga födelsedagar tenderar att bli "festligare" under sommaren.


När vi sen går mot höstens kräftskivor och stinkefiskpartyn, ja då har man redan bokat platsen, för ett par veckor på torken, innan det bär av på Oktoberfest!!


Ha en trevlig semester där ute!!






































 

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0