Semester, Marknad & Tjocka Släkten...

Åsele marknad gick av stapeln i helgen och då det gått några år sedan det sista marknadsbesöket så beslöt sig hela familjen att göra sig en gemensam utflykt till spektaklet under lördagen.

Nu är marknad inte riktigt min pryl, då jag inte ser charmen att trängas framför marknadsstånd för att beskåda plastpåsar, pins, gotiska smycken, strumpor, skurdukar och urblekta kryddpåsar. Att man däremellan måste kursa mellan hundar och barnvagnar samt bli nersmetad av en och annan sockervadd är heller inget plus i kanten. Men, för familjeutflykten skulle det nu allt bortses ifrån och vi alla skulle njuta av en ledig dag tillsammans.



Vägen upp var lika smal och slingrig som vanligt. Lilleman trött och grinig efter en hård natts datorspelande, Kimpan hungrig och sambon kissnödig. Väl där, var Markoolio på plats med eviga sommarlåtar om sol, bad och reggae och under höll en stor skara människor i blandade åldrar som trängdes i kapp framför scenen och allsångsledaren från Bolibompahelvetet.

Munkar, strumpor, glasprydnader, träslevar och rock t-shirts kantade de utlagda stråken genom Åsele centrum. Bankomatkön ringlade sig likt en halvkilometersorm förbi toalettkön, som om nu möjligt var ännu längre.

Solen stekte och foten gjorde sig alltmer till känna. Kimpan fortfarande hungrig efter en overprized sladdrig hamburgare inköpt i öltältet, där dom för övrigt inte heller tog kort.. 1,8 dl vin för 60 spänn kontra 33 cl öl för en femtilapp. Efter fyra burkar Cola a 25 spänn så var törsten någorlunda dämpad för Lilleman och det var åter igen dags för toalettkön...



Ja, dagen i sig hade varit en rätt förutsägbar marknadslördag på norrlands största knallemöte, om inte det varit för den oplanerade lilla tripp vi tog förbi släktträffen i Visjömon. Vilket mottagande och så många trevliga människor!! Så roligt att ses efter så många år och även få se nästa generation Dahlbergs som växer upp.

Tack för en trevlig kväll och hoppas vi möts snart igen!



(Den sista timmen kan dock kännas lite luddig då min mor verkar vara av åsikten att groggvirke är "nå dyrrt å finnte slag"..)



Nu blir det att följa er närmare på Facebook. Kramar till er alla!




 

Livet är kort!!!

Därför..
Bryt mot reglerna, förlåt snabbt, pussa långsamt, älska länge, skratta mycket och ångra aldrig något som fick dig att känna dig levande :)

Livet är kanske inte alltid den bästa festen..
Men, medan vi är här kan vi lika gärna dansa  :)

 
























































 

 

 




Kommentarer
Postat av: Sambon

First! ;)

2011-07-17 @ 11:42:31
Postat av: e

Godmorgon! <3

2011-07-17 @ 11:49:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0