Dallas - They're back! And no, you're not dreaming...

Såg de första två avsnitten av Dallas igår. Startar på tv4 till veckan tror jag.

 

Ett riktigt kärt återseende!  =)  Här pratar vi ändå om ett odödligt monument i TVs historia, med 14 säsonger i Sverige och sammanlagt 357 avsnitt mellan 1981 till 1993. Serien som kunde komma undan med att skriva ut en av huvudpersonerna som död (Bobby), för att sedan upptäcka att tittarsiffrorna rasade och då peta in honom igen till nästa säsong med ursäkten att hans fru Pamela drömt alltihop. En karl som varit stendöd i månader klev plötsligt ut ur duschen och sa godmorgon till sin fru... och vi köpte naturligtvis hela baletten!!

 

Pam har man dock ratat den här vändan och ersatt med Ann Ewing, (Ann Brenda Strong), som vi för övrigt känner igen som Mary Alice Young, kvinnan som tar livet av sig i första avsnittet av Desperate Housewives och därefter bara har en berättarröst under åtta säsonger.

 

 

Musiken och introt ger lite rysningar såklart. (Kan säga att sambon inte var fullt lika lyrisk..) Sedan återseendet av alla kära vänner som Sue Ellen, Lucy, Ray Krebbs och inte minst, men alltid sist  (slutscenen i varje avsnitt där han visar hur grym han är med sitt stora, elaka leende),  The Man Himself:  J.R. Ewing!!

 

 

Larry Hagman var faktiskt med mig på Oktoberfesten 2010 och hivade öl. Ok, kanske inte med mig då, han var där precis som 6 miljoner andra, men jag såg honom allt...  ;)

 

 

 

Fåniga fakta: Det efterföljande avsnittet "Who Done It?" till säsongsavslutningen 1980 (i Sverige 1982), hade en av de högsta tittarsiffror som någonsin uppmätts i USA för en TV-serie. Där skulle det avslöjas vem som sköt J.R. Ewing....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0