Kycklinggegga, jeans och terroristen Breivik...
Kycklinggeggan var ingen höjdare, men jag tror att man kan styra upp den. I mitt fall så smakade den mest purjo och den Emmenthalerost som jag rev över gratängen. En smaksatt Philadelphia skulle nog tillföra en del, samtidigt som jag skulle dra ner på Blomkålen. Det blev lite för mycket av det goda där...
3 kycklingfileér Frysta grönsaker (blomkål & brocolli) Purjolök Vitlök Creme fraiche Grädde Philadelphiaost Citronpeppar
Tina såpass mycket grönsaker så de täcker bottnen på en ungs form. Skär kycklingen i lagom goa mat bitar och krydda med citronpeppar, bryn lätt i smör tillsammans med purjolöken. Riv över vitlök efter smak. När löken är lite mjuk så häll på creme fraiche och philadelphiaosten så att de blir som en kletig röra. Lägg kycklingröran över grönsakerna som ligger i formen. Häll över lite grädde så att grönsakerna har nåt att koka i. Sätt in formen i ugnen i 175 grader i 20-30 min. De sista minutrarna lade jag på lite go hård ost och lät den smälta. Servera med en god sallad...
|
|
|