Turista i din egen stad - Ta bussen till Domsjö

Tog bussen från centrum till Domsjö för att besöka mamma i Domsjö. En resa som med bil tar ca 7 minuter.

 

Samma tripp med bussen resulterar i en guidad tur genom halva kommunen på dryga 35 minuter. Med lite tur kan du få se hela hela Hörneborg, Hörnett, Svedjeholmen och Hallbacken innan bussen slutligen rullar upp mot Genesåsen. Man får en hel del för pengarna kan jag säga!

 

 

Att turen dessutom genomförs av en sommarvikarie, som bakom svarta solglasögon och livlivigt pratande i mobiltelefonen, kör rally genom Domsjös villområden och Hörnetts smala bakgator är riktigt spännande.

 

Ingen har tydligen talat om för den nybakade chauffören att han inte kör på ackord och man får heller inte gå hem för dagen när man avverkat sina mil.

 

 

Passagerna skumpar hit och dit. Vi blundar för en cyklist, som helt ovetande av chaufförens dagshumör inte har en aning om att han ska få sig en läxa, att aldrig någonsin igen befinna sig på bilisternas sida, utan hålla sig till cykel och gångvägen.

 

Medan alla krampaktigt håller sig fast i sina säten och försöker behålla lösa tillhörigheter som väskor, paraplyer och små barn, roar jag mig med att gissa huruvida det blir den gamla tanten fram i mittgången, mammorna med barnvagnarna (som för övrigt är på lös drift i bussgången) eller fyllot i bakre delen av bussen, som kommer att stå på näsan först.

 

 

 

Ingen törs släppa taget för att ens göra ett försök att komma åt stoppknappen... Som tur är Örnparken ändhållplats där bussen stannar upp en stund innan nästa resa. Kom å åk!!

 

 

Drive safe...  <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0