Farligaste korvgratängen!
Snitsat till det ultimata receptet för falukorv.
Mycket ost gör inte saken sämre!
Falukorvgratäng för 6 portioner
Ingredienser: 800 gram Falukorv 2 pkt Bacon 25 gram Smör 1 stor lök Mycket riven ost!! Jag river själv nån god smaksatt variant.
2 burkar Creme Fraiche smaksatt med vitlök och parmesan (Alternativt Vanlig Creme fraiche som du själv smaksätter med pressad vitlök och parmesan efter smak)
1 Matsked fiberhusk 200 gram Cream Cheese med Vitlökssmak 1-3 dl grädde 4 ägg
Sätt på ugnen på 225 grader
Blanda bottendelen: 4 ägg, 200 gram Cream Cheese 2 dl riven ost, 1 msk fiberhusk, 1 dl vispgrädde och låt stå i 10-15 minuter att svälla.
Smöra en ugnsfast form med smöret (alternativt med fett som blivit över från baconen). Häll i det du blandat för bottendelen.
Sätt in i ugnen 20 minuter.
Stek hackad lök. Ta upp den och lägg i en skål. Stek Bacon och skivad korv. Lägg även detta i skålen. Häll över all Creme Fraichen i skålen och blanda ordentligt med korven och löken. Jag slängde även i nån deciliter riven ost här och lite grädde. Salta och peppra efter behov.
Strö över resten av osten.
Sätt in i ugnen 20 minuter. |
|
|