Moussaka, Förstoppning - Håll i hatten för här blire åka av..
Inför resan övade jag igår med en rejäl grekisk Moussaka. Sissan kom över för att kontrollera mitt blodtryck och fick sig lite krubb hon med.
Det är bra med en doktor i familjen. ;) Samtidigt fick vi oss lite (oftast alldeles för lite) tid för Catch up..
Halvera gärna receptet, för detta blev två enorma formar!
Ingredienser för 6 personer:
1,2 kg köttfärs smör 4 gula lökar 2-3 finhackade vitlökar 2 st aubergine 2 st zucchini 500 g krossade tomater 1dl tomatpuré 3-4 dl god riven ost 5-6 dl grädde salt och vit/svart peppar muskotnöt kanel
Fräs köttfärs och lök i smör, krydda och smaka av, snåla inte med kanelen. Häll i tomatkrosset och tomatpurén. Låt puttra medan du försteker skivad aubergine med lite salt.
Varva sedan aubergine, skivad zucchini, färsröran och ost. Häll över grädden. Vill du inte ha en såsig moussaka kan man vispa ner 1 ägg i grädden innan den hälls över.
Grädda i 175-200 grader i ca 25-30 minuter.
Då viktminskningen envisas med att utebli intalade jag mig att jag nog hade en släng av förstoppning. Googlade på ämnet och mycket riktigt kunde detta vara en bieffekt i övergången till LCHF.
Slantade in några magiska piller på Apoteket och tänkte att nu Jämarns går det undan!
Men nä, inte det heller.. Det var antagligen inbillning. Vågen står iskall och fast på samma vikt som gårdagen. Ska man behöva kapa bort kroppsdelar för att vågen ska fatta att här minskas omkretsen och massan minsann?!
Skärper du dig inte till imorgon så åker du in under badkaret igen! |
|
|
Dax att skita i vågen ett tag kanske? Ta fram måttbandet istället... du är fin! <3
Tack Sissan! <3